6315 посетителей онлайн
4 068 28
Информация опубликована участником форума и не является редакционным материалом

Лесь Подеревлянский, "КАЦАПИ"

Автор:  Roman BadRQST

КАЦАПИ(присвячується національному питанню)Дійові особи: Владімір – кацап; Алєксандр – кацап; Надежда – кацапка; Емєль᠐  2;ян – кацап; Валєнтін – малолєтній кацап, син Надєжди; Гриша – борець; Миша – боксер; Толя – синок Опанаса; Опанас – спрацьований уркаган; а також голос із моря, який належить купающемуся вєтєрану.Дія 1Веранда з самоваром і виноградом біля самого синього моря. На морі штиль. На веранді сидять кацапи і грають у карти.Алєксандр (до Надєжди): Владімір-та твой в ігрє ні бєльмєса-та нє пєтріт.Владімір: Нарвалса на туза маєво, а тєпєрь вот і злішся. Злішся-ведь, я віжу. Емєльян: Так што у нас тєпєрь – двє паслєдніх?Надєжда: Ти што, друг сітний, с Луни што-лі свалілся? Шяс девачєк-та нє бєрьом.Алєксандр: Владімір, ти што, підарас, в чєрві захода-то нєт. Ну ви пасматрітє – єму абясняєш, а он сідіт как нє рускій, єблом таргуєт. Надєжда: Валєнтін-японскій бог, ти пачєму у кота яйца-то аткрутіл? Твой кот штолі?Валєнтін: Мамочка, адін разочєк-то дьорнул.Надєжда: Гляді у мєня, Валєнтін.Алєксандр: Надєжда, ну єво к манахам, ми іграєм ілі нєт?Владімір: Нічєво, пацаньонок-то баєвой растьот. Скажи дядє – вот вирасту і тєбє, дядя Алєдсандр, яйца аткручю, штоб блядовал-то памєньше.Валєнтін: Вот вирасту, дядя Алєдсандр, і вам яйца аткручю, штоб ви блядовали памєньше.Всі кацапи регочуть, на морі потихеньку здіймаються хвильки і приємно блюпають о берег.Дія 2Общій вагон забацаного поїзда. На лавках сидять Гриша, Миша, Толя і Опанас. Вони дивляться у вікно, чистять рибину, п’ють чай із алюмінієвого підстаканника і взагалі розважаються, як це положено у поїзді.Толя (дивлячись у вікно): Папа, оно диви – самосвал.Опанас (гладить синка по голові): Ото, синок, якби ти шас на дорогу вибіжав, де той самосвал, так би усі кишки у тєбя і шваркнули.Толя: Папа, оно диви – гори. Папа, а там наші билі?Опанас (гладить Толю по голові): Билі, синок, оні кругом билі.Толя: Папа, а оні там стоялі насмерть?Опанас (пиздить Толю по голові): Замовч, не пизди – вже заїбав батька у доску.Миша: Воно дитина, не понімає шо папі тяжело.Гриша: Ви здалеку їдете?Опанас: З тюрми.Миша (дістає вино): Батя, будеш пить?Опанас: Та блядська печінка, ну наливай.Толя: І менє дай!Опанас: На, тільки сцять не проси.Всі випивають.Опанас: У морі викупаюсь, нахуй. І його от скупаю (показує на Толю). Йому врачі сказали шоб морі купавсь.Толя: Папа, а шо лучше – пулємьот, чи танк?Миша: Танк лучше – по пулємьоту раз пиздане і пиздарики.З цими словами Миша наливає вино Опанасу, Гриші, Толі і собі.Толя: Папа, я як виросту виучуся на ахвіцера чи на камандіра. А шо лучше - ахвіцер чи камандір?Гриша: Та адін хуй.Опанас: Вафльониш ти єщьо на офіцера вчиться.Миша: Скажи, Толя: «Заїбав ти мене, папа, со своїми афіцерами – я на море їду купаться». Хочеш купаться?Толя: Я стрілять хочу.Дія 3.Веранда з самоваром і кацапами. На морі приємно штормить. Владімір бере в руку чималу каменюку: Надежда, пасматрі как я щас камєнь-та брошу.Надежда: Ну што ти как пацан, сєбя нє уважаєш – старий вєдь поц уже.Владімір: Вот давай поспорім раді смєха-то - трі раза падскочіт.Владімір кида каменюку в море, яка відразу ж тоне.Надежда: Ну што абасралса підарас, што нє стидна?Емєльян: Владімір, камєнь то плоскій нада брать. Вот пасматрі какой у мєня – раз пять падскочит.Надежда: Как пацани, єй-богу, люди-то кругом смотрят, мудазвони стариє.Владімір: Малчі, курва, а то і тєбя бросім в морє нахуй.Іспугано Надєжда мовчить. Владімір і Емєльян кидають камні. Алєксандр, завідуя ім, находить огромну каменюку і, вимахуючи нею, біжить униз.Алєксандр: Пака ви тут мудохалісь я вот што нашол.Алєксандр показує Владіміру і Емєльяну скользку противну каменюку і швиряє її в море.Голос з моря: От я блять щас якомусь підарасу кину.З моря вилазить вєтєран війни в плавках і з колодками на волохатих грудях. Одна нога у нього на 10 сантиметрів коротша за іншу.Вєтєран (до Алєксандра): Я блядь пиздану адін раз, так мєня люба бальніца вазмьот, а тєбя – нєт.Валєнтін (до Алєксандра): Дядя Алєксандр, вам што дядя калєка яйца аткрутіт штоб ви блядовалі памєньше?Тривожна мовчанка. Шторм на морі дедалі сильнішає.Дія 4Общій вагон забацаного поїзда. За столом сидять п’яні Гриша, Миша, Опанас і Толя і ведуть свєтскую бєсєду.Миша (до Гриші): Сижу я в барі у Прибалтікє. Кругом старінні стулья – заєбісь здєлано. Заходить мудак і каже: «Это место моё, может Вы пересядете?», а я говорю: «Ні хуя сєбє, ти шо оборзєл? Может ти сам пєрєсядєш?”.Миша: Я їбу такі варіанти.Гриша: Я тєбя за то уважаю, Миша, шо ти рісковий парєнь.Миша: В них в Прибалтікє, блядь, на уліце всьо не по нашому написано. А спросі шо небудь, так он сначала так подивиться, а потім по-свому шось тири-пири – по-руськи ні хуя не понімає. А тьолки хуйовиє в них. Так (показує рукою біля голови) єщьо нічєво, а остальноє хуйовоє.Гриша: І шо, і кругом не по нашому написано?Миша: Та йоб твою мать, на хуя мнє піздєть.Опанас (до Толі): Сина, оно подивись – море.Толя (без ентузіазму дивиться на бурне море): Папа, а море оно большоє – так шо другого берега не видно?Опанас: У біноколь видно.Толя: А єслі біноколь зламався – тогда відно?Опанас: Та заїбав відно, шож тогда увідіш?Толя: Папа, а на том берегу наші?Опанас (зловісно): Там кацапи.Всі зловісно мовчать. Поїзд зупиняється, чути крики «приїхали» і погрозливий гуркіт моря.Дія 5Веранда з самоваром. На морі здіймається шторм. Кацапи сидять на веранді.Алєксандр: Пагодка-то, а Надєжда? Хазяін сабаку-то нє вигоніт.Надєжда: Єсли б знала што ти такой долбойоб, я б с Трофімом лучше б на Сєлієр сєзділа, чєм здєсь с табой Муму за уши-то тянуть.Алєксандр: Ти мєня Надєжда нє злі, я тєбє с Трофіма матку вивєрну.Входить Опанас, Толя, Миша і Гриша.Миша: О-диви – кацапи.Гриша (з московським акцентом): Как пагодка в Масквє?Владімір: Я што-то юмора-то нє понял.Опанас: Хуйня якась – кацапи всігда такі пойнятливі, а не понімають.Опанас (грізно підходить до Владіміра): Знімай штани – їбати тебе буду.Емєльян: Пазвольтє, ви ж нє у сєбя дома.Миша, Гриша, Опанас і Толя пиздять кацапів. Кацапи кричать дурними голосами.Надєжда: Жлаби праклятиє, я вас нєнавіжу. Я б вас всєх растрєляла.Опанас (пиздить Надєжду): Мовчи курва когда мужчини розгаварівають.Зойки стихають. На морі гуде шалений шторм. Кругом лежать побиті тіла кацапів.Толя: Папа, кажись піздєц.Опанас (пиздить Толю): Скіки тєбя учить можна, блять, шоб ти не матюкався, Батько для тєбя што – мєсто пустоє? А?Раптом роздається жахливе сичання – це кацапський самовар. Він закипів, він сичить перекриваючи шторм і грізно підскакує на місці. Всі з пострахом дивляться на самовар. Під звуки самовара завіса повільно закривається.

Комментировать
Сортировать:
220B
КАЦАПИ(присвячується національному питанню)Дійові особи: Владімір – кацап; Алєксандр – кацап; Надежда – кацапка; Емєль᠐  2;ян – кацап; Валєнтін – малолєтній кацап, син Надєжди; Гриша – борець; Миша – боксер; Толя – синок Опанаса; Опанас – спрацьований уркаган; а також голос із моря, який належить купающемуся вєтєрану.Дія 1Веранда з самоваром і виноградом біля самого синього моря. На морі штиль. На веранді сидять кацапи і грають у карти.Алєксандр (до Надєжди): Владімір-та твой в ігрє ні бєльмєса-та нє пєтріт.Владімір: Нарвалса на туза маєво, а тєпєрь вот і злішся. Злішся-ведь, я віжу. Емєльян: Так што у нас тєпєрь – двє паслєдніх?Надєжда: Ти што, друг сітний, с Луни што-лі свалілся? Шяс девачєк-та нє бєрьом.Алєксандр: Владімір, ти што, підарас, в чєрві захода-то нєт. Ну ви пасматрітє – єму абясняєш, а он сідіт как нє рускій, ***** таргуєт. Надєжда: Валєнтін-японскій бог, ти пачєму у кота яйца-то аткрутіл? Твой кот штолі?Валєнтін: Мамочка, адін разочєк-то дьорнул.Надєжда: Гляді у мєня, Валєнтін.Алєксандр: Надєжда, ну єво к манахам, ми іграєм ілі нєт?Владімір: Нічєво, пацаньонок-то баєвой растьот. Скажи дядє – вот вирасту і тєбє, дядя Алєдсандр, яйца аткручю, штоб ********-то памєньше.Валєнтін: Вот вирасту, дядя Алєдсандр, і вам яйца аткручю, штоб ви ********и памєньше.Всі кацапи регочуть, на морі потихеньку здіймаються хвильки і приємно блюпають о берег.Дія 2Общій вагон забацаного поїзда. На лавках сидять Гриша, Миша, Толя і Опанас. Вони дивляться у вікно, чистять рибину, п’ють чай із алюмінієвого підстаканника і взагалі розважаються, як це положено у поїзді.Толя (дивлячись у вікно): Папа, оно диви – самосвал.Опанас (гладить синка по голові): Ото, синок, якби ти шас на дорогу вибіжав, де той самосвал, так би усі кишки у тєбя і шваркнули.Толя: Папа, оно диви – гори. Папа, а там наші билі?Опанас (гладить Толю по голові): Билі, синок, оні кругом билі.Толя: Папа, а оні там стоялі насмерть?Опанас (******* Толю по голові): Замовч, не ***** – вже заїбав батька у доску.Миша: Воно дитина, не понімає шо папі тяжело.Гриша: Ви здалеку їдете?Опанас: З тюрми.Миша (дістає вино): Батя, будеш пить?Опанас: Та ******** печінка, ну наливай.Толя: І менє дай!Опанас: На, тільки сцять не проси.Всі випивають.Опанас: У морі викупаюсь, *****. І його от скупаю (показує на Толю). Йому врачі сказали шоб морі купавсь.Толя: Папа, а шо лучше – пулємьот, чи танк?Миша: Танк лучше – по пулємьоту раз ******* і *********.З цими словами Миша наливає вино Опанасу, Гриші, Толі і собі.Толя: Папа, я як виросту виучуся на ахвіцера чи на камандіра. А шо лучше - ахвіцер чи камандір?Гриша: Та адін ***.Опанас: Вафльониш ти єщьо на офіцера вчиться.Миша: Скажи, Толя: «Заїбав ти мене, папа, со своїми афіцерами – я на море їду купаться». Хочеш купаться?Толя: Я стрілять хочу.Дія 3.Веранда з самоваром і кацапами. На морі приємно штормить. Владімір бере в руку чималу каменюку: Надежда, пасматрі как я щас камєнь-та брошу.Надежда: Ну што ти как пацан, сєбя нє уважаєш – старий вєдь поц уже.Владімір: Вот давай поспорім раді смєха-то - трі раза падскочіт.Владімір кида каменюку в море, яка відразу ж тоне.Надежда: Ну што абасралса підарас, што нє стидна?Емєльян: Владімір, камєнь то плоскій нада брать. Вот пасматрі какой у мєня – раз пять падскочит.Надежда: Как пацани, єй-богу, люди-то кругом смотрят, мудазвони стариє.Владімір: Малчі, курва, а то і тєбя бросім в морє *****.Іспугано Надєжда мовчить. Владімір і Емєльян кидають камні. Алєксандр, завідуя ім, находить огромну каменюку і, вимахуючи нею, біжить униз.Алєксандр: Пака ви тут мудохалісь я вот што нашол.Алєксандр показує Владіміру і Емєльяну скользку противну каменюку і швиряє її в море.Голос з моря: От я ***** щас якомусь підарасу кину.З моря вилазить вєтєран війни в плавках і з колодками на волохатих грудях. Одна нога у нього на 10 сантиметрів коротша за іншу.Вєтєран (до Алєксандра): Я ***** ******* адін раз, так мєня люба бальніца вазмьот, а тєбя – нєт.Валєнтін (до Алєксандра): Дядя Алєксандр, вам што дядя калєка яйца аткрутіт штоб ви ********і памєньше?Тривожна мовчанка. Шторм на морі дедалі сильнішає.Дія 4Общій вагон забацаного поїзда. За столом сидять п’яні Гриша, Миша, Опанас і Толя і ведуть свєтскую бєсєду.Миша (до Гриші): Сижу я в барі у Прибалтікє. Кругом старінні стулья – ******* здєлано. Заходить мудак і каже: «Это место моё, может Вы пересядете?», а я говорю: «Ні *** сєбє, ти шо оборзєл? Может ти сам пєрєсядєш?”.Миша: Я їбу такі варіанти.Гриша: Я тєбя за то уважаю, Миша, шо ти рісковий парєнь.Миша: В них в Прибалтікє, *****, на уліце всьо не по нашому написано. А спросі шо небудь, так он сначала так подивиться, а потім по-свому шось тири-пири – по-руськи ні *** не понімає. А тьолки ***овиє в них. Так (показує рукою біля голови) єщьо нічєво, а остальноє ***овоє.Гриша: І шо, і кругом не по нашому написано?Миша: Та *** твою мать, на *** мнє піздєть.Опанас (до Толі): Сина, оно подивись – море.Толя (без ентузіазму дивиться на бурне море): Папа, а море оно большоє – так шо другого берега не видно?Опанас: У біноколь видно.Толя: А єслі біноколь зламався – тогда відно?Опанас: Та заїбав відно, шож тогда увідіш?Толя: Папа, а на том берегу наші?Опанас (зловісно): Там кацапи.Всі зловісно мовчать. Поїзд зупиняється, чути крики «приїхали» і погрозливий гуркіт моря.Дія 5Веранда з самоваром. На морі здіймається шторм. Кацапи сидять на веранді.Алєксандр: Пагодка-то, а Надєжда? Хазяін сабаку-то нє вигоніт.Надєжда: Єсли б знала што ти такой долбо***, я б с Трофімом лучше б на Сєлієр сєзділа, чєм здєсь с табой Муму за уши-то тянуть.Алєксандр: Ти мєня Надєжда нє злі, я тєбє с Трофіма матку вивєрну.Входить Опанас, Толя, Миша і Гриша.Миша: О-диви – кацапи.Гриша (з московським акцентом): Как пагодка в Масквє?Владімір: Я што-то юмора-то нє понял.Опанас: ***** якась – кацапи всігда такі пойнятливі, а не понімають.Опанас (грізно підходить до Владіміра): Знімай штани – їбати тебе буду.Емєльян: Пазвольтє, ви ж нє у сєбя дома.Миша, Гриша, Опанас і Толя ******* кацапів. Кацапи кричать дурними голосами.Надєжда: Жлаби праклятиє, я вас нєнавіжу. Я б вас всєх растрєляла.Опанас (******* Надєжду): Мовчи курва когда мужчини розгаварівають.Зойки стихають. На морі гуде шалений шторм. Кругом лежать побиті тіла кацапів.Толя: Папа, кажись піздєц.Опанас (******* Толю): Скіки тєбя учить можна, *****, шоб ти не матюкався, Батько для тєбя што – мєсто пустоє? А?Раптом роздається жахливе сичання – це кацапський самовар. Він закипів, він сичить перекриваючи шторм і грізно підскакує на місці. Всі з пострахом дивляться на самовар. Під звуки самовара завіса повільно закривається.
показать весь комментарий
24.05.2005 16:05 Ответить
220
Ну чё? Почитали?
24.05.2005 17:17 Ответить
Так, к слову
Нет.
24.05.2005 17:24 Ответить
220
Зря. Уметь читать, знаете ли, сейчас модно
24.05.2005 17:28 Ответить
Так, к слову
Да что вы говорите? Давно уж пройден мною тот предмет. А, вы, похоже, совсем недавно приобщились, еще полны приятного волненья. Поздравляю, не пожалеете. Как это говорится: ....«о сколько нам открытий чудных готовит просвещенья дух...»
(ЗЫ: на заборах тоже много чего написано).
24.05.2005 17:44 Ответить
220
У Лема в дневниках Тихого была описана интересная птичка. Запоминает слова, как бы попугай, только не говорит их а выдалбливает клювом на деревяных поверхностях. Ищите дерево, уважаемый.

З.Ы. И ещё, берегите желудок.
24.05.2005 17:50 Ответить
Так, к слову
Да полно кокетничать. Лучше по-свойски сами расскажите, что вы на том дереве выдолбили.
24.05.2005 17:59 Ответить
220
Дерево, оно и в Африке дерево. Желудок берегите.
25.05.2005 09:46 Ответить
коментатор
Баян-с, уважаю старину Подеревьянского, но увы не ново.
24.05.2005 17:47 Ответить
220
Обидно, что он так малоизвестен среди некоторых верств населения. Если у вас есть что-то новое - пишите, буду рад.
24.05.2005 17:53 Ответить
Харьков-UA
Опанас (до Толі): Сина, оно подивись – море...Всі зловісно мовчать. Поїзд зупиняється, чути крики «приїхали» і погрозливий гуркіт моря.

ТНК этот кусок на диск вставили, только я не пойму кто это у них читал.
24.05.2005 17:31 Ответить
220
Могу переправить МР3 в исполнении автора
24.05.2005 17:33 Ответить
Без имени
Давай, стучись на асю 327572265 - договоримся
24.05.2005 17:37 Ответить
Харьков-UA
Это я был без имени.
24.05.2005 17:38 Ответить
220
Я через "адамант". Щас ссылочку дам.
24.05.2005 17:41 Ответить
Без имени
дык на http://www.doslidy.k  iev.ua/stories.php всё есть

мне больше про Гамлета нравицца:

"Не можна мстить. Повинні ми любити всіх підорасів, злодіїв, убивць. Бо кожний з них - народ, всі - богоносці."

))
24.05.2005 18:01 Ответить
220
http://files.adamant.ua/7632 Качай. . Почти 7 метров.
24.05.2005 17:45 Ответить
Харьков-UA
Спасибо, только линк чёй-то не живой.

Я на http://www.doslidy.k  iev.ua/stories.php всё нашёл. ))))))))))))
Всі зловісно мовчать.
24.05.2005 18:17 Ответить
220
Ну, что? Кто проведёт литературныый анализ?
25.05.2005 09:47 Ответить
Старик Фрейд
Да какой тут анализ? Гонит себе автор. Со всех тупых личностей...
25.05.2005 09:57 Ответить
Юродивый
А чєго? Інтєрєсно і правдіво ізложєно, украінской азбукой. Прійом напісанія інтєрєсєн. Такім алфавітом напісани дрєвніє лєтопісі. Пусть Рижий Орк прокоммєнтіруєт. Ето єго хлєб.
25.05.2005 11:11 Ответить
sikorski
Да. Довольно своеобразный стиль. А вообще, Л.П. в этой пьеске издевается. Издевается над тупостью вне зависимости от национальности. Ведь все герои - хронические идиоты, кроме, разве, кота и ветерана которому просто мало уделено внимания. интересно, почему пьеса називается "Кацапы", а не, например, "Море"?...
25.05.2005 11:25 Ответить
ППС
Таких в Европу и на пушечный выстрел подпускать нельзя, Тундра вот это ихнее место.
25.05.2005 12:27 Ответить
sikorski
Почему? Ведь проскакивает реальность. Именно так и ведёт себя множество народу - и язык, и поведение, и идеалы... Пьеса - копирка с нашего общества. Так что надо общество изменять, а не не пускать кого-то куда-то.
25.05.2005 12:48 Ответить
ППС
А они менятся хотят. ???????????????
25.05.2005 13:45 Ответить
sikorski
Как говаривал т. Ленин: Учится, учится и учится. В этом он был прав...
25.05.2005 14:10 Ответить
Киевжлоб
Гринжопно!
25.05.2005 14:13 Ответить
ИНДРА
1. ППС - при чем тут Европа?
2. "КАЦАПИ" - Отличное произведение.
25.05.2005 14:33 Ответить