14330 посетителей онлайн
260 1
Информация опубликована участником форума и не является редакционным материалом

Коронавірус не відступає!

Автор: 

Коронавірус не відступає!

Експерти вважають, що основна причина полягає у кількості вірусу, з яким медики мають справу щодня.
Після того, як вірус потрапляє в організм, він проникає у клітини і починає розмножуватися. Отже, протягом кількох наступних днів кількість вірусу в організмі людини збільшується.
Чим більше "вірусне навантаження" - так називають концентрацію вірусу - тим вища ймовірність тяжчого перебігу хвороби, і пацієнт має більше шансів заразити інших.
Копирайт изображенияGETTY IMAGES
"Чим більше вірусу всередині мене, тим більша ймовірність, що я можу заразити вас", - заявила професорка Венді Барклай з кафедри інфекційних хвороб Імперського коледжу Лондона в ефірі програми BBC Newsnight.
Лікарі та медсестри часто перебувають у дуже тісному контакті з людьми, які сильно заражені та мають багато вірусу в організмі, тобто вони зазнають впливу дуже високих доз вірусу.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), один пацієнт, якого оперували у лікарні в китайському Ухані, заразив 14 медичних працівників ще до появи у нього гарячки.
Проф. Барклай каже, що навіть імунній системі здорової людини дуже важко боротися з такою кількістю вірусів.
"Кількість вірусу, яким ви заразилися, майже напевно визначає баланс сил у битві - війні, яка триває між вірусом та вашою імунною системою, - каже вона. - Якщо в межах експерименту заразити тварин різними дозами вірусу, то тяжче хворітимуть ті тварини, які отримали вищу дозу вірусу".
Якщо у людини є вірус Covid-19, також відомий як Sars-CoV-2, він може перебувати у верхніх дихальних шляхах, готовий до розповсюдження через дихання чи кашляння.
"Щоразу, коли ми дихаємо або говоримо, з нашого горла та носа виділяються крапельки, які потрапляють у повітря", - каже професорка Барклай.
Деякі з цих крапельок осідають та заражають поверхні. Ось чому нам варто зберігати дистанцію і мити руки.
Наразі невідомо, скільки таких частинок має потрапити в організм, щоб людина захворіла.
"При грипі, вірус якого нам добре відомий, достатньо всього трьох частинок, які потрапляють в організм і розпалюють інфекцію. Щодо Sars-CoV-2 точної інформації немає, але ця кількість також може бути дуже малою", - додає проф. Барклай.Источник:

Загрузка...