13610 посетителей онлайн
177 2
Информация опубликована участником форума и не является редакционным материалом

Проблеми національної поліції

Автор: 

Проблеми національної поліції

Проблеми нашої національної поліції відомі громадянам не лише з засобів масової інформації, але й при безпосередньому з нею контакті. Не буду всіх їх тут перелічувати. Але озвучу, на мій погляд, головну з них, від якої походять всі ті самі проблеми.

Нещодавно, стоячи в черзі приємно обмінявся кількома фразами з молодим офіцером поліції на звання лейтенант. З радянських часів пам'ятаю, що чергове звання офіцерам підвищували кожні чотири роки, якщо претендент не мав службових порушень, доган або покарань.

Тому кожен офіцер в армії і міліції намагався якомога краще виконувати свій службовий обов'язок, бути позитивним прикладом для колег і гідним представником суспільства. Просуваючись по кар’єрних сходах такі офіцери ставали професійними керівниками і справжніми патріотами.

Відповідь лейтенанта мене вразила і неабияк розчарувала. Як таке може бути!

Виявляється, офіцерські звання тепер підвищують, тобто додають зірочку на погони, коли в штаті є посада, що відповідає цьому званню. Ось де криється джерело корупції і підлабузництва. Вже не треба так ретельно старатися по службі, бути гарним фахівцем, прикладом для інших.

Достатньо особистої прихильності керівника через лояльність, родинні зв’язки, грошовий або якійсь інший інтерес. Для звільнення офіцера з посади, щоб оформити на неї «свою людину» знаходять або створюють компромат. Звільнення ветеранів слідчих та оперативників під видом люстрації або реформування тому приклад.

Піднявшись по службі в подібний спосіб керівники не налаштовують підлеглих певною мірою захищати громадян, їхню безпеку та права. Міські квартали і села давно не бачили своїх опікунів і захисників дільничних. Керівна вертикаль з усіма своїми структурами існує якби сама в собі, захищаючи лише себе та вищу владу.

Звідси багато не розкритих резонансних справ, численні факти кришування і відмивання керівництвом поліції окремих поліцейських, що порушили закон або скоїли злочин. В черговий раз народу підсунули байку про «покращення вже сьогодні» і перейменування міліції в поліцію начебто на благо народу.

Загрузка...