Вермішель та конопля
Прочитав я Ольги Стефанішиної слова віщі й зрадів, бо вона відверто розповіла, що нас чекає.
"Вимоги будуть досить жорсткими. Ми прописували, що медичний канабіс вирощуватимуть тільки в закритому приміщенні, тобто в теплицях. Треба обладнати приміщення, забезпечити штрих-кодування кожного куща, зробити відеоспостереження.
Усе це прописано в законі", - повідомила нардепка.
За словами Стефанишиної, за нелегальне використання, вирощування, перепродаж медичного канабісу буде таке ж покарання, як за збут наркотиків. А ліцензія коштуватиме близько 800 грн - стільки ж, скільки коштує дозвіл на виробництво алкоголю і тютюнових виробів. Видаватиме відповідний документ Державна лікарська служба.
Політик також зазначила, що найімовірніше препарати на основі медичного канабісу продаватимуть у вигляді олій, які потрібно вдихати через металеву трубку, або крапель. У цьому разі препарат потрібно буде капати на язик. Що стосується паління, Україна не піде на такі форми одразу, щоб не провокувати суспільство.
"Але в цьому немає нічого кримінального, адже таке використання регулюється так само суворо", - додала Стефанишина.
(узято з focus.ua, 25.07.2023)
Отже, що ми маємо?
Усі запевнення прихильників розведення коноплі, дані мені у вигляді
рецензій на іншому сайті, що з коноплі будуть добувати саме ліки, пішли котові під хвіст. Бо видобування ліків з рослин - це, коли з опійного маку видобувають морфін, кодеїн та папаверин або з коноплі виробляють Епідіолекс - дійсно потрібний епілептикам препарат. Олії ж не є медичними препаратами. Хто каже, що я брешу, хай приведе мені список ліків-олій для внутрішнього споживання. Підозрюю, що назве тільки давно забуту касторку.
Так, деякі олії використовуються у якості інгаляцій, але як допоміжне лікування, яке у більшості лікарень не застосовується.
Тепер далі. «Що стосується паління, Україна не піде на такі форми ОДРАЗУ, щоб не провокувати суспільство.»
Тобто через деякий час, НЕ ОДРАЗУ, щоб не провокувати суспільство, коноплю й курити дозволять!! «По медичним показам», звісно.
Одним з цих «медичних показів» стане куріння коноплі наркозалежними від неї. Тими, хто звик до «олії у краплях» і відмовитися не зможе. Бо ж видається (ще й черги кожен день) метадон опіумно залежним, то ж чому би не видавати суху конопельку каннабісно залежним? Тільки їм - уже за гроші. Суха травичка недорога, гроші знайдуть.
Спочатку будуть їм продавати коноплю в аптеці за рецептом нарколога. Тоді після скарг тих, хто прийшов у аптеку за валідолом, будуть продавати в спецкіосках. А чом би й ні?
Отаке нас чекає ЗЕлене конопляне майбутнє. А потім й опійний мак сіяти дозволять. У теплицях й зі штрих-кодом на кожній рослині.