ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В. ЗЕЛЕНСЬКОМУ
Чинний Голова Держгеонадр Роман Опімах претендує на продовження контакту, укладеного строком на 5 років, за результатами сфальсифікованого конкурсного відбору, щодо проведення якого Національним антикорупційним бюро України відкрито кримінальне провадження № 52023000000000245.
З мотивів особистої помсти він 4,5 роки не виконує рішення суду про моє поновлення на посаді, не виплачуючи мені заробітну плату та не зараховуючи трудовий стаж.
Ця обставинам вже є достатньою для того, щоб контракт не продовжувати, оскільки вказує на певні моральні вади, несумісні з посадою керівника такого рівня.
Судом встановлено його провину у вчиненні адміністративного правопорушення, а саме - невиконанні законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (стаття 188-40 КУпАП).
Враховуючи вимоги Закону України «Про державну службу» та принцип незворотності покарання цей факт вказує на те, що він має бути звільнений з посади за фактом порушення присяги державного службовця, що унеможливлює продовження контракту на загальних умовах.
Моє п'ятирічне непоновлення на посаді - це ЗМОВА вузького кола осіб через провину, в першу чергу, правоохоронців ДБР у зв'язку з невжиттям ними ЖОДНИХ заходів реагування.
Як доказ у справі вони сприймали безкінечні рішення судів першої інстанції, які скасовували Верховний Суд України, що взагалі не передбачено КАС України (суддя ліквідованого ОАС м. Києва Вєкуа та Київського окружного адміністративного суду С. Лапій).
Хоча за процесом мали викликати суддю на допит в рамках тієї самої справи, відкрити новий епізод та інкримінувати як мінімум службове недбальство.
Також доказом у справі для них виступала постанова державного виконавця про «повернення виконавчого документа», яка суперечила трьом рішенням Верховного Суду України та всім документам виконавчої служби, винесеним раніше.
Загалом враження від працівників органу, які займались розслідуванням моєї справи та їх керівництва, є жахливим.
Аби не порушити таємницю слідства, говорю загальними фразами, хоча в ситуації такого тотального п'ятирічного попрання права та закону (а насправді звичайного бєспрєдєлу) я маю повне право називати речі своїми іменами та говорити все як є.
Прокурором було чітко визначено строк, до якого слідчий має вчинити слідчі дії та внести до органів прокуратури проект ТОГО САМОГО ДОКУМЕНТУ щодо Романа Опімаха, чого слідчий досі без наявності підстав не зробив, не виконавши вказівку власного процесуального керівника.
Якщо слідство грубо порушує КПК та не сприймає його як керівництво до дії, єдиним інструментом захисту є публічний юридичний аналіз вчинених дій.
На моє пряме запитання щодо вчинених слідчим дій на виконання вказівок прокурора він відповів, що не знає, про що йде мова та кинув трубку.
Всі їх дії вказують на те, що слідчий та його керівник прямо пов'язані корупційним шляхом із директором Департаменту правового забезпечення Сергієм Губою та Головою Держгеонадр Романом Опімахом.
Найбільше їх цікавить питання, чи продовжать Роману Опімаху укладений контракт, що взагалі не належить до сфери їх повноважень, оскільки вони мають забезпечити його притягнення до відповідальності та відновлення моїх прав.
Це «антикорупційний орган», який має першим підняти питання щодо наявності кримінального провадження стосовно особи, яка грубим чином порушила права людини.
Яким чином його можна продовжити в таких умовах знають тільки працівники ДБР, які фактично неправовим чином чинять щодо мене тиск як на потерпілу у справі.
Через неправову поведінку Романа Опімаха та працівників органу я не можу поновитись на посаді протягом 5 років.
Фактично цей період життя в мене було вкрадено правоохоронцями, які вочевидь, на жаль, не розуміють де вони знаходяться.
По факту працівники слідчого органу винні переді мною більше, ніж сам порушник, та за свою бездіяльність маю нести передбачену законом відповідальність.
Ознайомлення із матеріалами власної справи для них теж є великою проблемою.
У листі-відповіді вони пишуть, що нададуть справу на ознайомлення, узгодивши час.
Робочі телефони на сайті відсутні, мобільні телефони вони не беруть по півроку, зазначаючи, що «не зобов'язані брати трубку».
Особисто у мене склалось враження, що в стінах цією напівкомерційної будівлі за двома решітками відбувається повний колапс. Оскільки за їх вчинками стоять людські долі та майбутнє країни, про це має бути поінформовано керівництво Держави.
Працівники цього відомства можуть з легкістю побачити склад злочину, якого немає, в діях наприклад Сінево, яке під час війни обслуговує військових, і не побачити його в діях олігархічного «вихованця» Романа Опімаха, який 5 років не виконує рішення суду про поновлення на посаді чиновниці, не зарахувавши трудовий стаж, та вчиняє розтрату бюджетних коштів, перераховуючи мою заробітну плату іншій людині (Сергію Губі), який заподіяв збитків Державному бюджету в розмірі 6 млрд. грн. шляхом невдалої спроби безпідставного анулювання спеціального дозволу на користування Сахалінським родовищем.
Все це вказує на одне. Окрім заробітної плати в розмірі 100 тис. грн. вони в усьому шукають особисту вигоду. Навіть в заявах фізичних осіб, займаючись попранням закону та прав людини.
Лексика в них повністю аномальна «нам треба, нам не треба» - так, ніби це їх заява, а не моя.
Мені вкрай неприємно та неочікувано, що таке може відбуватись у рідній країні під час війни, коли правоохоронці в першу чергу мають захищати власних громадян від свавілля.
Виправдань їх діям немає жодних.
Поведінка правоохоронців є нерелевантною обставинам та матеріалам справи. За моральну сторону так званої "роботи" нашого так званого "антикорупційного органу" взагалі мовчу.
На них скаржаться абсолютно всі, хто з ними стикався і недарма. Юридичного та професійного в їх роботі мало. А правду неможливо знайти в жодному кабінеті.
З огляду на мою справу, порядних людей там немає.
Такі слова як мораль та честь в їх словнику займають останнє місце.
Якщо їх метою було утворити імідж установи, яка обслуговує угруповування і працює виключно на замовлення з метою особистого збагачення, ми всі про них іменно так цілком заслужено і подумали.
Єдине, що вони продемонстрували - це повна заангажованість, некомпетентність, шкідливість для Держави та населення, корупційні зв'язки з директором Департаменту правового забезпечення Сергієм Губою та самим Романом Опмахом.
Особисто у мене після мого «звільнення» та «поновлення» довіри до них як до правоохоронного органу немає жодної.
А ціна повістки завдяки їх "зусиллям" особисто в моїх очах як потерпілої дорівнює нульовому показнику.
Враховуючи кричущі порушення, прошу взяти цю справу під особистий контроль з метою вжиття дієвих заходів реагування.
Слідчому Івану Лазорчику та його керівнику Максиму Зиноруку (на якого з невідомих причин чомусь розписує мої скарги їх внутрішня безпека замість того, щоб викликати обох та взяти в них пояснення), керівнику ДБР Олексію Сухачову слід нарешті вчинити те, що вони мають вчинити по закону відповідно до вказівок прокурора.
Далі всім переліченим особам разом зі слідчим ТУ ДБР у м. Києві Ігорем Смолою, його керівником Сергієм Коренем, прокурором Вадимом Ткаченком було б непогано вибачитись та написати цілком заслужені заяви на звільнення, аби не дискредитувати країну, яка стікає кров'ю та потерпає від війни, а також її керівництво своєю ненормальною в усіх відношеннях поведінкою та нездолугими вчинками.
Вся ця жахлива ситуація, так само як і поведінка Романа Опімаха - результат їх «плідної об'єктивної праці», в той час коли відповідно до повноважень я звернулась до них за захистом та підтримкою, отримавши натомість тільки негатив.
Це не їх заява, а моя. І звісно не їм розпоряджатись моїм часом та моїм життям.
Прошу вжити дієвих заходів реагування.
З повагою,
учасник провадження щодо Голови Держгеонадр
Романа Опімаха в якості особи, чиї конституційні
права порушено К.Е. Баіловська