Чому керівництво центрів підготовки мобілізованих БЗВП прикриває СЗЧ в навчальних центрах???
Я є мобілізований військовослужбовець Збройних сил України. Більше двох років виконую бойові завдання на різних напрямках. Додому в м.Хмельницький до родини приїжджаю приблизно раз на 3 місяці по можливості та по ситуації.
А тепер по суті: я помічаю вже не одноразово таку річ, що осіб, яких мобілізували ТЦК СП відправляють на БЗВП і які звідти простими словами тікають і їх потім чомусь не оголошують ні в який розшук! Тойсть особу доставили в учебний центр(з Хмельничиини доставляють в більшості в Львівську обл. Старичі та ін, Камянець-Подільський або Рівне, звідки частина тікають додому і дальше живуть собі ще краще ніж до мобілізації. Ніхто їх не шукає!! В Резерв+ у них все ЧОТКО є ВЛК і чомусь статус Військовослужбовець!
При перевірці на вулиці ТЦК СП порушень не баче по базі. Простими словами у ухилянта з'являється БРОНЬ і він живе собі припіваючи і не ховаючись!
Бояться вони тільки ВСП бо ті можуть перевірити законність перебування в тому чи іншому місті військового і все!! Ні СБУ, ні Поліція, ні ТЦК, ніхто чомусь не шукає і не подає в розшук осіб, які втекли з навчання БЗВП. Особливо Львівські центри!
Я особисто знаю більше 10 осіб які втекли і зараз собі в Хмельницькому живуть гуляють сміло їх ніхто не чіпає! По базі(навіть в їх Резерв+) вони військові, а по факту втекли. Ходять хваляться розповідають, що таких тисячі по Україні хто втік з учебки і все класно! Всім дають поради - мобілізували не біда - тікайте з БЗВП і буде вам щастя!
Хто втік розповідає, що їх або приїхали знайомі забрали тихенько, або самостійно втекли. Два дні сержанти - інструктора звонять, особа трубку не бере і все… Про нього забувають. Він дома живе як вільна людина. В Резерв+ він військовий ніхто не розшукує за місцем проживання!
Люди по 6(шість) місяців безперешкодно гуляють хто втік, а то й більше і ніхто до них діла не має!
Четвертий рік війни і що невже не має способів і методів у керівництва навчальних центрів, щоб звірити, проконтролювати, кого привезли ТЦК СП на БЗВП до них і хто втік звідти і щоб його подати в розшук чи просто внести в Оберіг, що є порушення??? Невже ніхто цього не перевіряє і не веде обліку??? Це ж перш за все люди!!!
Бо одні життя ложать, а іншим все з рух так легко сходить із-за бездіяльності третіх осіб……