Відкритий лист Генеральному прокурору України Руслану Кравченку
Призначенням прокуратури є нульова толерантність до корупції та справедливість.
Відповідальність чиновницького апарату є запорукою побудови правової демократичної Держави.
Як громадянка України вірю в неупередженість органів прокуратури під Вашим лідерством та відновлення справедливості у нижченаведеній справі, забезпечення реалізації прав людини.
Оскільки Україна є кандидатом до вступу в ЄС, важливою є сфера реформування правоохоронного блоку.
Притягнення винних осіб до відповідальності - запорука справедливості на шляху ствердження України як правової, соціальної, демократичної Держави, де панує Закон.
Непокараний злочин з точки зору закону суперечить основним засадам правосуддя.
У зв'язку з тривалим порушенням мого права вважаю за доцільне повідомити про такі обставини.
Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України Державним бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування справи № 62021000000000362.
Мене, Крістіну Браіловську, було незаконно звільнено з посади керівника юридичної служби Державної служби геології та надр України екс-Головою Олегом Кирилюком у зв'язку з непідписанням незаконних документів та чиненням перешкод корупційним оборудкам.
Згідно судового рішення мене поновлено на посаді, проте рішення про поновлення протиправно не виконується 5,5 років спочатку звільненим Головою Держгеонадр Романом Опімахом та теперішнім Головою Держгеонадр Олегом Гоцинцем.
Увесь цей час посаду, на якій мене має бути поновлено, без наявності правових підстав займає інша особа - чинний директор Департаменту правового забезпечення Сергій Губа.
Наявний факт розтрати бюджетних коштів та заподіяння мені збитків як потерпілій у справі.
Ба більше. Під час перебування на посаді Романом Опімахом та юристом Сергієм Губою було вчинено службове підроблення та наказом від 17.03.2020 № 86-к мене оновлено на неіснуючій посаді начальника Юридичного управління, яка не передбачена штатним розписом.
Цей наказ чотири рази не визнано виконанням з боку Верховного Суду України.
Також цей наказ не визнано виконанням з боку державного виконавця та Уповноваженого Верховної Ради України згідно адміністративного протоколу, підтвердженого в судовому порядку.
Проте екс-Голова Держгеонадр Роман Опімах, юрист Сергій Губа та теперішній Голова Олег Гоцинець скрізь надають цей фейковий наказ як доказ виконання рішення суду.
Була навіть наявна спроба надати цей наказ власному керівникові - державному секретареві Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів з метою введення в оману.
Ситуація доведена до абсурду, обставини справи протиправні та не піддаються здоровому глузду.
Рішення суду про поновлення на посаді відповідно до статті 235 КЗпП України підлягає негайному виконанню.
Досудове розслідування у справі триває практично 5 років, що для такої категорії справ є неможливим та неприпустимим.
З боку як слідчого Державного бюро розслідувань Івана Л., так і процесуального керівника Віталія Л. наявне систематичне порушення кримінально-процесуального закону в частині розумних строків проведення слідства, до мене як до потерпілої у справі наявне упереджене ставлення, оскільки має місце систематичне порушення моїх прав.
Щодо попереднього керівника Держгеонадр Романа Опімаха в судовому порядку Шевченківським районним судом м. Києва та Київським апеляційним судом було встановлено провину за фактом складеного адміністративного протоколу щодо порушення моїх прав: непоновлення на посаді, невиконання соціальних гарантій, незарахування стажу та виплат.
Слідчим органом було констатовано наявність підстав для оголошення Роману Опімаху того самого документу, який згідно вимог закону має значення для забезпечення справедливості та відновлення мого права.
Проте з незрозумілих причин реалізація мого права саботується.
У зв'язку з цим є доречним проведення внутрішньої перевірки, про що я неодноразово повідомляла шляхом направлення відповідної скарги.
Через факт бездіяльності я досі не реалізувала своє право.
Під час досудового розслідування в якості доказу приймались рішення першої інстанції, що суперечили рішенням Верховного Суду України та іншим документам, зокрема державного виконавця.
Хоча відповідно до КПК вони не могли бути розцінені як доказ, оскільки були отримані не у встановлений законом спосіб.
Наявні факти порушення мого права шляхом ненадання мені справи на ознайомлення.
Відповіді на моє клопотання надходять із запізненням звичайними листами, аби я не могла з'явитись для вчинення потрібної для реалізації мого права процесуальної дії у призначений час.
Слідчий та прокурор неналежним чином реагують на мої клопотання щодо виклику на допит осіб, провина яких є очевидною та доведеною доказовим матеріалом.
Окрім Романа Опімаха станом на сьогодні повністю задокументовані як особи, що вчинили правопорушення, а по факту - злочин, кадровик К. Оніщенко та теперішній Голова Держгеонадр Олег Гоцинець.
Чинний директор Департаменту правового забезпечення Сергій Губа чинить умисні перешкоди у виконанні судового припису, оскільки має особисту заінтересованість.
Тривала відсутність належного реагування з боку правоохоронних інстанцій мала наслідком допуск такого кричущого порушення з боку посадових осіб Держгеонадр.
В слідстві наявні всі докази вчинення злочину з боку Голови Держгеонадр Олега Гоцинця, проте щодо нього заходів реагування не вжито, мої клопотання проігноровано. Його протиправний вчинок - новий епізод у тому самому провадженні, де може бути необмежена кількість підозрюваних, і винний він так само як і його попередник, оскільки є посадовою особою категорії «А», тобто згідно Положення про Державну службу геології та надр України та Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» - підписантом наказу про моє поновлення.
Реалізація мого права в невідкладному негайному порядку - як це передбачає Закон - гарантується Конституцією України.
Жоден злочин не має бути лишений без покарання.
Оскільки весь об'єм доказового матеріалу зібрано мною як потерпілою у справі, і вже навіть доведено провину, враховуючи наявність всіх необхідних правових механізмів, прошу вжити заходів реагування для відновлення справедливості.
З повагою,
Громадянка України К. Браіловська