14399 посетителей онлайн
149 0
Информация опубликована участником форума и не является редакционным материалом

Відкритий лист Генеральному прокурору України Руслану Кравченку

Автор: 

Висловлюю Вам повагу та вважаю за доцільне повідомити про такі обставини.

Притягнення винних осіб до відповідальності - запорука закону на шляху ствердження України як правової, соціальної, демократичної Держави.

Непокараний злочин суперечить основним засадам правосуддя.

Оскільки Україна є кандидатом до вступу в ЄС, важливою є сфера правоохоронного блоку.

В Держаній службі геології та надр України має місце безпрецедентна справа, аналогів якої в Україні немає.

В службі 6 (!) років поспіль не виконується кадрове рішення про моє поновлення на посаді.

Згідно численних судових приписів я маю бути поновлена на посаді директора Департаменту правового забезпечення Держгеонадр.

Проте цю посаду без наявності жодних правових підстав займає інша особа (Губа С.М.)

Відповідно до Закону України «Про державну службу» рішення суду про поновлення підлягає негайному виконанню.

Тобто станом на даний час наявний юридично підтверджений склад злочину, що полягає в розтраті бюджетних коштів, оскільки заробітну плату отримує особа з невстановленим правовим статусом, що мав бути звільнений з посади 6 років назад.

ЄСВ та зарахування йому трудового стажу також здійснено всупереч закону.

Справа супроводжувалась неправовими рішеннями.

Так, перша інстанція декілька разів підряд фактично скасовувала Верховний Суд.

На вимоги омбудсмена, законність яких підтверджена судом, служба геології не відповідає.

Коли служба отримує мої заяви про поновлення або вимоги Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, винуватець цього злочину здебільшого застосовує коментарі нецензурного змісту, що грубим чином порушують етику поведінки державного службовця, замість того, аби звільнити робоче місце та скласти повноваження, привласнені злочинним шляхом самоправства.

За наявними відомостями Сергій Губа неодноразово звертався до кланів криміногенного походження для отримання підтримки.

Здебільшого вони пов'язаними із командою екс-Голови Держгеонадр Олега Кирилюка, за часів керівництва якого власне і було вчинено незаконне звільнення через мою принципову позицію та відмову від підписання незаконних документів.

В цьому процесі він перебував в змові з екс-Головою Держгеонадр Романом Опімахом та його наступником (нині звільненим з посади).

Кадровик - «їхня» людина, яка грубим чином чинить умисні перешкоди у виконанні рішення суду та порушує закон.

Слід зауважити, що ця особа без правового статусу ставить підписи на державних документах економічного значення, має доступ до ДСК, таємниці тощо, але з юридичної точки зору є самозванцем без юридичних повноважень.

Як потерпілою у справі мною було проведено фактично всю роботу за слідчий орган - від встановлення бездіяльності за фактом невиконання рішення суду про моє поновлення до встановлення провини Романа Опімаха в судовому порядку.

Тому склад вчиненого ним злочину наявний та має довершений зміст.

Склад злочину, вчинений його правонаступником, аналогічно є доведеним, бо після встановлення провини свого попередника він на мої заяви про поновлення писав відписки про те, що йому потрібно «поміняти штатку», хоча суд неодноразово встановив, що цього робити не треба, а в штаті наявна рівнозначна посада директора Департаменту правового забезпечення, на якій і має бути здійснено поновлення.

Вимоги омбудсмена він так само, як і його попередник, ігнорував.

На мій запит записатись до нього на особистий прийом він відповідав рік і так і не відповів, аж допоки його не звільнили.

Як потерпілій у справі мені заподіяно збитків шляхом невиплати заробітної плати та незарахування трудового стажу, які фактично без наявності правових підстав привласнено самозванцем, що рейдерським чином захопив державний апарат.

Досудове розслідування у справі № 62021000000000362, яке фактично було виконано мною, в тому числі шляхом підтвердження юридичних фактів в судовому порядку, триває 5 років, що у такій категорії справ є неприпустимим.

Слідчий орган неодноразово підтверджував та констатував наявність підстав для підписання/оголошення певних очевидних процесуальних юридичних документів та направлення цих документів до органів прокуратури, проте моє право з незрозумілих причин досі не відновлене.

У зв'язку з цим є доречним проведення внутрішньої перевірки, про що я неодноразово повідомляла шляхом направлення відповідної скарги.

Справа перебувала в Офісі Генерального прокурора, потім була передана до місцевої прокуратури, потім знову була повернута до Офісу Генерального прокурора, потім знову передана до місцевої прокуратури.

Проте подібний рух жодним чином не впливає на факт встановленої судом провини та юридичну обов'язковість невідкладного відновлення мого права.

Вказані порушення, безвідповідальна поведінка певних посадових осіб служби геології відбуваються у військовий час, що має наслідком безпрецедентне тривале невиконання вимоги закону, порушеної грубим цинічним чином шляхом зловживання повноваженнями.

Сергій Губа фактично користується цією абсурдною ситуацією, тому не повернув до бюджету жодної привласненої ним гривні, нарахованої незаконно, навмання, всупереч всьому, що тільки є.

Кадровик замість того, аби занести наказ про поновлення, погоджує із ним абсолютно всі свої дії, що свідчить про наявність між ними корупційного зв'язку, чому я особисто була свідком під час моєї явки до державної установи, яка завершилась його розбійним нападом на мого представника та спробою привласнення мого мобільного телефону,

Призначенням прокуратури є нульова толерантність до корупції.

Відповідальність чиновницького апарату є запорукою побудови правової демократичної Держави.

Як громадянка України вірю в неупередженість органів прокуратури.

Оскільки весь об'єм доказового матеріалу зібрано мною як потерпілою у справі, і вже навіть доведено провину, враховуючи наявність всіх необхідних правових механізмів, прошу вжити заходів реагування для відновлення закону.

Жоден злочин не має бути лишений без покарання.

З повагою,

Ініціаторка провадження, громадянка України,
авторка антикорупційних ініціатив,
магістр права

К.Е. Браіловська

Загрузка...