15039 відвідувачів онлайн
1 758 756 305 877
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Ау ! народ из архива есть ?

Автор: 

что случилось ? Кто виноват ? Что делать ?

Топ коментарі
+17
Завтра 23 февраля....
Когда всю жизнь это был твой праздник, праздник твоих однополчан, друзей и ты причастен к армии, то как бы вопрос был понятен, однозначен и бесспорен - это твой праздник!
А вот сегодня лично у меня дилемма.
Вроде и мой праздник ибо всю жизнь он был моим, но что-то внутри в груди как-то не весело... какое-то отчуждение появилось...
А почему? Ведь это был праздник воина, солдата....
А сегодня я специально посетил сайт "Одноклассники" чтоб окончательно принять для себя решение.
Посмотрел я на все эти георгиевские ленточки на открытках....
Посмотрел я на то, что ни один бывший "брат" меня не поздравляет, а брызгослюняет ненавистью, как будто это я к нему в Благовещенск на танке приехал...
Посмотрел я на то, что они друг друга поздравляют.....
Почитал что они мне пишут....
И поставил точку - это уже не мои братья, это уже не мой праздник...
Этот праздник умер вместе с той страной - СССР.
Мы идём вперёд по спирали развития, а они остались там - в прошлом веке...
Мы пытаемся идти вперёд, а они нас тянут назад по спирали в низ...
к монголо-татарскому порядку ..... к временам Чингиз-хана и Батыя...
Этот сайт в последнее время лично для меня играет огромную просветительскую роль - я избавляюсь от внутренних мальчишеских комплексов и засевших обманчивых штампов...
жалко, обидно.....
но вместе с ними праздновать нет ни малейшего желания.
Мой праздник - это День Вооружённых Сил Украины....
Посему - не поздравляйте меня завтра....
Земля пухом этому празднику и вечная память...
показати весь коментар
22.02.2015 20:37 Відповісти
+17
Всем, вечер добрый!

Спасибо всем за поздравления!

Редко говорю о личном, но сегодня я очень тронута поздравлениями…

За время моего присутствия здесь, ветка стала мне
виртуальным Домом.

Вы даже не представляете, что значит для меня наше общение и
не только общение, а просто чтение этого форума… и как вы меня поддерживаете… и
не знаю, чтобы я делала без всех вас…

Спасибо вам за то, что помогаете мне продержаться и пережить
этот сюрр, в котором я живу.

Ещё раз огромное спасибо! Я вас всех люблю! [Зображення недоступне]
показати весь коментар
02.07.2015 20:11 Відповісти
+16
Дмитро Кулиш, один из лучших бойцов-добровольцев батальона "Донбасс" - (Семерка), выжил после 9 месяцев нечеловеческих истязаний в застенках "ДНР".
"Медицинское заключение: компрессионный перелом позвоночника грудного и поясничного отдела. Перелом двух ног, перелом 9, 10, 11, трещина левой кисти, перелом правой кисти руки, перелом большого пальца левой руки, перелом безымянного пальца прав…ой руки. Переломы: по три пальца на обеих ногах, перелом правой стопы, трещины обоих коленных чашечек. Перебитые бедренные сухожилия, не чувствовал ног. Опущенные почки. Сотрясение головного мозга. осколочное ранение правой ступни. Два осколочных ранения затылочной части головы и правого уха. Две контузии, 18 и 29 августа
Его спасли благодаря дерзкой операции разведки Добровольческого Корпуса "Правый сектор", уничтожившей вражескую диверсионную группу и захватившей в плен Виктора Коробкова - сына одного из главарей террористов.
У Коробкова в бою оторвало взрывом два пальца, и российская пропаганда заговорила про пытки. Кто хочет узнать, что такое пытки, - спросите у Дмитрия Кулиша. Вот это - пытки. Благодаря усилиям добровольческой группы "Патриоты", "Фонда оборони країни" и Службы безопасности Ольга Константинова сумела произвести долгожданный обмен.
Все, у кого с утра болит голова, плохое настроение, появились сомнения так ли уж необходимо вести войну или лучше сдаться России, и зачем помогать защите Родины, если можно спокойно отдыхать и заниматься своим делом - перечитайте диагноз "Семерки", представьте, что пережил этот патриот, которого ломали 9 месяцев и который отказался предать Украину. Вот это - мотивация
показати весь коментар
04.06.2015 14:15 Відповісти
Коментувати
Сортувати:
показати весь коментар
14.10.2021 13:35 Відповісти
Глеб Бабичщо в мене є? Та все. Ти навіть не уявляєш.
Кажеш, війна несе - що ти бачиш, коли стріляєш?
Те, що я бачу в приціл, не є картиною світу,
Бо яка в тебе ціль - таке ти і сплатиш мито.

Ось, я - бороню своє. Плачу своїм і собою.
Що там у мене є? На чотириста метрів бою? -
Люди, що *******, бісяться, ненавидять, і байдужі,
Гострий уламок місяця, що лежіть у калюжі,

Тихе слово «люблю», не сказане, бо не на часі.
Небо із кришталю, а крізь пролітає трасер.
Червоний колір піску, на дуже потертих берцях,
Куля на ланцюжку, що влучила мимо серця,

Мій портал - телефон. В країни і краєвиди.
Зброя, мов фараон - бо взята із піраміди.
Вода у руслі окопів, як дельта у Амазонки,
Париж, ресторан, Європа - у м'ятій банці тушонки.

Арабська кава - шифром життя у залізній кружці.
На броніку римські цифри - група на тонкій смужці.
Американський джгут, та шприц вгамування болю,
Китайський приймач, захриплий, як голос у «Моторолі»

Налипка смішна «Kill Bill» на боці у автомата,
Німецький нічний приціл, що везли з села в Карпатах,
Пластмасовий білий хрест, дитячий святий малюнок,
В навушниках «Queen. The best», на картці - пустий рахунок.

Постійно голодний пес - живий оберіг для ВОПу,
Турботливі СМС - «Купуйте квитки в Європу!»
Проклюнеться, мов трава, проміж попси у новинах,
Що десь там війна (бува), І хтось там (бува) загинув.

Ось так живемо, братан! І все як у всіх, і вдосталь.
Спокійні, як ураган - якусь там епоху поспіль.
Живучі, немов щури, біля нори просто неба,
Щоб знати правила гри - суддею бути не треба.

Ти кажеш, що бачив світ. А я, бачив більше за тебе.
Те, що весь бруд, весь піт - це тільки стежка по небу,
Все буде - чи тут, чи десь. Бо доля - вона строката.
А світ, вміщається - весь - на дні рюкзака солдата.

Гліб Бабіч 2020

З Днем Тих - на кому все тримається!
показати весь коментар
14.10.2021 20:31 Відповісти
показати весь коментар
14.10.2021 23:26 Відповісти
Утро застало Вову на чужих огородах. Наглый Ермак случайно попавший в кадр даже каски не одел. Вообще то передвижение с размещением охраняемого объекта во главе колоны, может выдавать только страстное желание охраны угробить объект на первой же минной закладке
показати весь коментар
15.10.2021 10:06 Відповісти
показати весь коментар
17.10.2021 19:50 Відповісти
показати весь коментар
19.10.2021 01:42 Відповісти
https://www.facebook.com/GlibBabich/?hc_ref=ARSlooQl90TTQQQIUg4tcdfWmaC1_jl_rlOugwnoOMyWKSk5rWSpliDgheAtVC28tzY&fref=nf&__xts__%5B0%5D=68.ARAyZ9GuZlthBR_H3PTvwnlUWF67V9tb_kGaPDRCgEgeg8GQFZq1v6nWLByxxkpTZ7Tv5RP2fZdzZHDwa-xNKLPE4IHfbtGK7tJmnLXDtfUTWqYVSGDwq9gvzHebHbrtnNL6f0Yi8BC7NdK_kI6gfqI6_3ebm0pHaO6h-uI5bXyVGbePgtNhAxui5XJhCWwOk6LkkKnUsY7tzqzsIFLRc4E9UyHMMauD71t3GF5OtE_uPqtWeBoaicwB7_LTeHjyR0RRGw6w9xsj6bzJRCpxEkqWim259Eyi7h6eYaZz0ymx76PsCxA&__tn__=kC-R Гліб Бабіч
https://www.facebook.com/GlibBabich/photos/a.105360424498525/408178434216721/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAyZ9GuZlthBR_H3PTvwnlUWF67V9tb_kGaPDRCgEgeg8GQFZq1v6nWLByxxkpTZ7Tv5RP2fZdzZHDwa-xNKLPE4IHfbtGK7tJmnLXDtfUTWqYVSGDwq9gvzHebHbrtnNL6f0Yi8BC7NdK_kI6gfqI6_3ebm0pHaO6h-uI5bXyVGbePgtNhAxui5XJhCWwOk6LkkKnUsY7tzqzsIFLRc4E9UyHMMauD71t3GF5OtE_uPqtWeBoaicwB7_LTeHjyR0RRGw6w9xsj6bzJRCpxEkqWim259Eyi7h6eYaZz0ymx76PsCxA&__tn__=-R 2 ч. ·

Ось дивись, Вова, я тобі зараз на пальцях поясню. Про твоє "мистецтво" через офшори з краденими у держави грошима Коломойського, і рештою «приколів». Ти ж це "мистецтвом" назвав, правда?

Все життя моя - в чомусь мистецтво. У прямому і переносному сенсі. Творчість.
Вірші, там, музика, і навіть то, то що я "по роботі" робив. Інакше нудно жити було.
І коли я на війну прийшов, десь то в той час, коли ти розповідав про "відсунення кордонів" - я зберіг прихильність до мистецтва. Інакше нудно було. І війна моя була в чомусь - творчістю. Ну, не дадуть збрехати мені ті, хто робив зі мною цю роботу.
Тобто. Наше мистецтво, всіх тих, хто воював - було направлено на творче зменшення кількості виродків, що прийшли на нашу землю зі зброєю. З різним ступенем ефективності, звичайно. Але за результат і загальний рахунок - не соромно.

Тобто. У принципі, те, чим ми займалися - в звичайному житті потрапляє під кримінальну статтю 115 "вбивство двох або більше осіб" (в складі організованої групи). Але насправді все навпаки. Все в рамках Закону і під покровом Конституції. В рамках обов'язку захисту України. Згідно бойовим розпорядженням або усним наказам.
Тому, що війна. І всі ми - молодці в своєї творчості. Тому, що мінусувати ворога в процесі захисту країни від конкретного ворога - це добре.

А тепер уяви, якщо, наприклад, ще до війни - я так само творчо організував, скажімо, пограбування банку. Красиво так. На рівні мистецтва. І в процесі застрелив двох охоронців.
Що зі мною має бути? Я ж правильно воював потім?
А ніяк. Майже. Пару років, за заслуги, від довічного може відмінусують. Ну, в кращому випадку - пятнашку замість нього дадуть.
Цілком справедливо. Війна не є індульгенцією. Ну, може шкода мене буде комусь - саме за цю саму війну. Але закон є закон. Правда? Так повинно бути.
А якщо я зроблю що-небудь після війни, так моя підготовка і бойовий досвід будуть обтяжливими обставинами. Пам'ятаєш невинного Антоненко, правда? І свій брифінг із значним особою і особистим контролем?

Так ось. Мені складно пояснювати відкосившему (що теж злочин). Але уяви, що твоє "президенство" - це теж війна. І будь-який твій злочин "до" - ніяк не відміняється тим, що "після". Навіть, якщо мільярд з хвостиком в національній валюті - не дуже значна сума, на тлі того, що вкрав той, хто підняв твою дупу на трон.
Ти злодій, Вова. Не дрібний. Ти мільярд вкрав. Гривень. В національній валюті твоєї (або не дуже) країни. Я не знаю точно, скільки тобі за це світить. Я знаю інше. Все, що ти робив після - не буде пом'якшувальними обставинами. Навпаки.

Коли слідчі будуть розбирати документи "великого будівництва" і ділитися цим на брифінгах - Віктор Федорович в Ростові буде плакати від заздрощів. Хоча ні. Ви ж все так недолуго робите, що все лежить на поверхні, і робота у слідчих буде - чиста лафа. Навіть "легітимний" був розумніший.

Правда, треба сказати, що до твого, цілком ймовірного терміну за державну зраду - це нічого не додасть. Як і всі твої інші злочини, що в сумі потягнуть років на триста. І якщо адміністрація колонії теж буде не чужа мистецтву і гумору - років сорок ти щодня у камері слухатимеш Вагнера.

І жаліти, що не зробив нічого, що відмінусовало б пару років від довічного.
Наприклад, пішов би хоч по одній з чотирьох повісток. Хоч на самий тиловий склад Зони. Навіть там би тебе навчили носити форму і бронежилет. Щоб ти не був схожий на клоуна в бронежилеті.

Але - ні. Інстинкти маленького закомплексованого жлоба, який ввібрав останні гнилі соки СРСР, не вчать віддавати. Тільки жерти все, що влізе в горло, і тягнути в нору все, що погано закріплено.

Зазвичай такі не виживають при природному відборі. З зжирають сміливіші, більш потужні, розумні і агресивні. Хижаки. Але у нас же ж - унікальний експеримент? По приколу?
І тебе занесло на вершину харчового ланцюжка. І інстинкти, і природна боязкість панічно змушують захищатися. Ось ці всі на сто відсотків свої контрольні, силові та судові органи - той самий унікальний експеримент.
При якому звичайний, всеїдний не сильно розумний мізерабль - може все. І отримавши ілюзію всесильності - бадьоро будує диктатурку *********. Яка має всі шанси стати справжньою диктатурою. Треба тільки до кінця згвалтувати Закон, Конституцію і здоровий глузд. І все це породжує солодке почуття безкарності - і нові злочини. І навіть твої ляльководи розуміють, що сильно лоханулися.
Ось тільки ти потихеньку входиш в зону дії зростаючого букета кримінальних статей. Узурпація влади - така небезпечна річ.

З початку, тобі здавалося, що більшість тебе любить - тому проковтнуть все. Тепер тобі здається, що більшість тебе терпить, і це буде тривати нескінченно.
Ти помиляєшся. Улюблена тобою ілюзорна більшість не любить, коли один з них зжер більше ніж вони. І з радістю кидаються топтати того, хто впав. І терпіти не любить. Це складно і утомливо.
Тому, коли тебе будуть справедливо судити (чого цілком достатньо для нас) - більшість буде жадати твоєї крові. Ти ж сам привчив їх до шоу?

А ми, поки, просто чекаємо. Не тому, що погоджуємося терпіти. Тому, що ти - хороша субстанція для вироблення імунітету від власної дурості, ліні і необачних рішень. Слабкий штам страшної хвороби. Якою ми, сподіваюся, хворіємо в останній раз.
показати весь коментар
20.10.2021 12:17 Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=SqPrraFmBeA https://www.youtube.com/watch?v=SqPrraFmBeA
показати весь коментар
22.10.2021 23:09 Відповісти
показати весь коментар
25.10.2021 16:01 Відповісти
показати весь коментар
25.10.2021 17:29 Відповісти
показати весь коментар
25.10.2021 22:29 Відповісти
показати весь коментар
03.11.2021 11:06 Відповісти
Всіх колег, ландшафтних дизайнерів, щиро вітаю з нашим святом, з днем Бога війни. Всіх причетних - з днем Ракетних військ і Артилерії України!
показати весь коментар
03.11.2021 12:09 Відповісти
Под Гродно в Беларуси на совместных белорусско-российских военных учениях разбились два российских десантника.

По информации BYPOL, при высадке на полигон «Гожский» «произошло схождение двух парашютистов с погасанием купола одного из парашютов». В результате погибло двое военнослужащих вооруженных сил РФ - офицер и солдат срочной службы.

То есть двое стали «хорошими», так как были «тяжелее воздуха». День прошёл не зря.
показати весь коментар
12.11.2021 16:57 Відповісти
ТСК по вагнерівцям виявила, що «відтермінування» операції відбулося, але хто саме дав вказівку - комісія не з'ясувала. Але точно це був «не президент», бо не було жодної письмової вказівки. Тобто, аби підтвердити держзраду треба щоби Зеленський письмово засвідчив її у нотаріуса
показати весь коментар
15.11.2021 18:40 Відповісти
Месный,я помню,что 9-го была днюха у Иты.
Просто, раньше не смог. Так бывает.
Передай ей мои самые лучшие пожелания и поздравления.
показати весь коментар
18.11.2021 00:02 Відповісти
показати весь коментар
19.11.2021 00:59 Відповісти
показати весь коментар
20.11.2021 15:30 Відповісти
Шуфрича відпижджено 18.02.2022, будь ласка
показати весь коментар
19.02.2022 17:04 Відповісти
С мая месяца нет связи!!! Доця говорит что держатся!
показати весь коментар
19.11.2021 18:56 Відповісти
Дякую,друже,за відповідь.
показати весь коментар
20.11.2021 15:29 Відповісти
Я писав поздоровлення! Але відповіді нема...
показати весь коментар
20.11.2021 20:44 Відповісти
Привет. Как ты?
показати весь коментар
11.01.2023 06:43 Відповісти
показати весь коментар
06.12.2021 11:51 Відповісти
Месный, там тебя Бздынька искала. Сказала, что не может дозвониться и, что ты ей оч помог с баблом.
показати весь коментар
18.12.2021 18:39 Відповісти
Шимус,вітаю !!! Здоров я,щастя,усіх благ !
показати весь коментар
24.12.2021 14:19 Відповісти
показати весь коментар
24.12.2021 19:29 Відповісти
Та да..............
показати весь коментар
25.12.2021 15:51 Відповісти
показати весь коментар
31.12.2021 14:30 Відповісти
ПЕРЕЦЬ,дружище,не можу знайти твою гілку,тому залишаю тобі вітання тут,-

показати весь коментар
31.12.2021 14:48 Відповісти
показати весь коментар
31.12.2021 16:04 Відповісти
Дякую !!!
показати весь коментар
31.12.2021 18:47 Відповісти
НАТО не будет размещать военные силы в Украине.

Об этом заявил генеральный секретарь альянса Йенс Столтенберг в интервью телеканалу https://edition.cnn.com/ CNN.

«НАТО не будет размещать боевые части в Украине», - отметил он.

Кроме того, Столтенберг подчеркнул, что НАТО готово обсуждать с Россией вопросы безопасности, в том числе контроль над вооружениями.

Также генсек НАТО заявил, что письменный ответ на предложения РФ по безопасности будет отправлен на этой неделе.

Ранее https://novosti-n.org/news/MYD-o-viezde-semej-dyplomatov-yz-Ukrayni-evakuaczyyu-obyavyly-tolko-chetire-yz-129-posolstv-233363 в МИД Украины сообщили, что эвакуацию объявили только четыре из 129 посольств .
показати весь коментар
25.01.2022 21:24 Відповісти
Доброго часу доби, тим хто пам*ятае! Знайшлася Ита, сьогодні розмовляв. Дуже тяжко хворіла і довго! Зараз на нашей теріторії... Побачилась с дітьми і онуком і збираеться назад, за 0... Як це буде, не знає, отговорити не вдаеться, ви ж її знаєте... Всім приветікі, цем, а комусь, сказала видерне ребра(каже що він знає), про площу і флаг пам*ятає!
показати весь коментар
25.02.2022 15:43 Відповісти
Сос , народ где все ???
Еле тему нашла .
показати весь коментар
13.03.2022 13:25 Відповісти
На западной. А ты где?
показати весь коментар
11.01.2023 06:45 Відповісти
Ита в Харькове, намагається виїхати...
показати весь коментар
17.03.2022 03:07 Відповісти
Мы здесь.
Ядома. Родные в Черновцы уехали.
показати весь коментар
23.03.2022 16:25 Відповісти
Вже в Киеве, в районе с симпатичным названием Быковня.
Як дали будэ , фиг его знает.
Пойти повоевать, чилишо?
А Вадзик пишет , что мущин выдергивают прям по окончании смены и прямиком в окопы.
Ну и гробы, соответственно, сплошным потоком. В рядом доме пацана 19-летнего привезли в закрытом.Через день после того как забрали
показати весь коментар
30.04.2022 09:15 Відповісти

Итольда, это не Киев. Это предместье Броваров

Знакомым из Алчевска удалось как-то свинтить в квітні, шо твой Вадзик ждьот-ждал, непанятно
показати весь коментар
23.10.2022 20:03 Відповісти
https://youtu.be/MBx8HIY94r0
показати весь коментар
23.03.2022 16:26 Відповісти
https://youtu.be/MBx8HIY94r0 https://youtu.be/MBx8HIY94r0
показати весь коментар
12.06.2022 21:01 Відповісти
озивайтеся!
де хто є!
показати весь коментар
12.06.2022 21:04 Відповісти
Є хто?
показати весь коментар
10.10.2022 10:28 Відповісти
Крайний сектор дивись
показати весь коментар
22.10.2022 23:47 Відповісти
Крайний сектор дивись
показати весь коментар
Крайний сектор дивись
показати весь коментар
дивись на теме: Крайний
показати весь коментар
22.10.2022 23:49 Відповісти
показати весь коментар
показати весь коментар
а мені казало що коментар не пройшов...
Ну десь от тут тусуются залишки

ну де хто на імперії дока
показати весь коментар
23.10.2022 11:22 Відповісти
триста лет не заглядывал
надеюсь все адекватные обитатели живы
показати весь коментар
23.10.2022 19:54 Відповісти
а я 500 лет)
показати весь коментар
23.11.2023 06:25 Відповісти
)
показати весь коментар
07.08.2024 11:18 Відповісти
В безопасности.
показати весь коментар
08.11.2022 17:39 Відповісти
В Астрахани сгорел корабль с иранскими беспилотниками.
показати весь коментар
08.11.2022 17:42 Відповісти
'Херсон наш!
показати весь коментар
11.11.2022 22:02 Відповісти
Ретро анекдот:
Второй секретарь обкома ( по настоянию первого же ж быть ближе к народу) сел в трамвай , сразу назвав адрес и этаж)))
показати весь коментар
19.12.2022 15:22 Відповісти
Люди глупы: они редко могут отличить правду от лжи.
показати весь коментар
12.01.2023 17:32 Відповісти
????
показати весь коментар
26.02.2023 18:03 Відповісти
Я рад, шо ты выжил. Многим не удалось.
показати весь коментар
21.10.2024 21:00 Відповісти
Рейс в Америку. В аэропорту Тель-Авива идет посадка на рейс американской авиакомпании. Стюард видит, что 50 мест в первом классе заняли богатые евреи, и думает:
- Если хорошо их обслужу, дадут по десятке на чай, и будет у меня 500$. А если очень постараюсь, то и по 25$ не пожалеют.
Весь полет он вокруг них прыгал, воду-коньяк-таблетки-пледы подавал, полностью из сил выбился. Сели в Нью-Йорке, он уже карманы распахнул. Выходят евреи. Первый ему говорит:
- Я в жизни много летал, но никто, никогда не обслуживал меня так, как Вы сегодня. Благодарю. Пожал руку и ушел.
Второй: … Благодарю. Пожал руку и ушел. … И так 49 человек. Стюард стоит в ступоре.
Последний, маленький старичок, все то же самое сказал и добавил: Мы тут с друзьями решили Вас отблагодарить… И протягивает стюарду чек на $10 000. Стоит стюард на трапе, машет чеком вслед евреям и шепчет:
- Эх, евреи, евреи… может быть, вы и не убивали Христа… Но, ****, как же вы его мучили!
показати весь коментар
02.04.2023 17:32 Відповісти
ЮАР заявила о готовности арестовать Путина в случае визита на саммит БРИКС

Южно-Африканская республика заявила о своих «обязательствах» перед Международным уголовным судом (МУС) в Гааге в связи с выданным ордером на арест президента РФ Владимира Путина. До этого планировалось, что Путин посетит ЮАР в августе, чтобы принять участие в 15-м саммите БРИКС.

«Мы, как правительство, осознаем наши юридические обязательства. Однако до саммита мы продолжим взаимодействие с различными соответствующими заинтересованными сторонами», - сказал пресс-секретарь президента республики Винсент Магвенья (цитата по Reuters).

По его словам, ЮАР сохраняет «сильное желание», чтобы военный конфликт в Украине «был урегулирован мирным путем переговоров». Пригласить Путина на саммит БРИКС в январе обещал посол ЮАР в Москве Мзувукиле Макетука. «Все президенты будут приглашены, это стандартная практика.
показати весь коментар
03.04.2023 15:27 Відповісти
показати весь коментар
16.04.2023 11:21 Відповісти
День добрий . Хто де ? Усі живи ? Я у Харкови .
показати весь коментар
21.07.2023 12:40 Відповісти
та вроде все, судя по комментам за полтора года
тількі усі заклопотани мабуть
жіття що той бурлеск
показати весь коментар
13.08.2023 22:32 Відповісти
https://youtu.be/OGSAvfD_4Lc https://youtu.be/OGSAvfD_4Lc

лошарики

рукожопые
показати весь коментар
22.08.2023 09:42 Відповісти
Но рекордным считается груз стоимостью 17 миллиардов долларов. Его перевозил испанский галеон "Сан-Хосе", затонувший в 1708 году у берегов Колумбии.

Судно удалось обнаружить только в 2015 году. Его нашли военно-морские силы Колумбии при помощи дистанционно управляемого подводного аппарата.

Точное местоположение галеона до сих пор держится в секрете, чтобы о нем не узнали "охотники за сокровищами". Впрочем, корабль лежит на такой большой глубине, что колумбийские власти пока не смогли до него добраться - у этой страны просто нет необходимого оборудования.

Но и просить о сторонней помощи Колумбия пока не спешит, так как вокруг груза сразу вспыхнули жаркие споры. Колумбия объявила его своей собственностью, поскольку судно лежит в ее территориальных водах.

Свои права заявила Испания, так как груз перевозил ее галеон. Кроме того, о своих правах говорят потомки коренных жителей, у которых четыре столетия назад испанцы отобрали золото.
показати весь коментар
19.12.2024 10:00 Відповісти
Test
показати весь коментар
12.06.2026 16:31 Відповісти