12906 відвідувачів онлайн
1 740 97
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Відкритий лист- роздуми до пані Уляни Супрун

Автор: 

Відкритий лист- роздуми до пані Уляни Супрун

Останні кілька днів відбувається активне обговорення звільнення Уляни Супрун та її медичної реформи. Порада українцям їсти менше чорної ікри народом уже забулася.
Розкажу що я бачу зсередини цієї самої медицини. Не чутки- а саме те що говорить керівництво і своє розуміння славнозвісної реформи.
Проблема в тому що планується повне закриття мережі медичних закладів по селах-як ФАП-ФП, так і АЗПСМ. Уже ведуться розмови про те що сімейний цілком здатний обслуговувати не 1800, а 5000 пацієнтів. Для чого з нього вистачить і одної медсестри - сказали- дообіду з лікарем біля комп'ютера, а з 12-00- по хворим- виконувати призначення лікаря. Мовляв, в Європі цілком спокійно працюють і по 12 годин на добу. Це буде від двох до максимум п'яти лікарів на райцентр, з кабінетами саме в райцентрах. І це не дитячі страшилки вночі біля вогнища- це слова головного лікаря одного з новостворених центрів ПМСД.
Загалом реформи від Супрун несуть самі плюси. Корупція в медицині буде подолана. Разом з самою медициною, але ціль виправдовує засоби. Заради боротьби з корупцією не гріх і рідну матір вбити. А Європа отримає кваліфікованих медсестер та лікарів. На відміну від сучасної Супрун відсталі європейці не скорочують мережу лікарняних закладів, а навпаки- розширюють. Ну, дикі люди, що ж тут скажеш.
Реформа Супрун- смерть медицини. Але власники похоронних контор будуть задоволені.
Я на днях був на нараді- попереду апокаліпсис.
А уявити собі 80-річну бабусю з інсультом, котра по айпаду, ой, по кнопочній нокії розповідає через швидкіснийінтернет в 120 кілобіт лікарю по вайберу ой, СМС-ками що у неї трапилося і де болить я без деякого шоку не можу.
Але, що радує- за числом закритих лікарняних закладів уже в липні Україна обжене РФ.

Я оце подумав.Чи не бажає пані Супрун після успішного завершення медичної реформи зайнятися проблемами системи освіти?- В ній теж потрі кардинальні реформи.От подумати, навіщо нам така кількість шкіл?
Треба лишити по одній школі на область, кожна- десь на 500 учнів. Це відсіє не дуже схильних до навчання дітей, освіту отримуватимуть виключно самі розумні. Решту можна навчати через систему телеосвіти.
Університет лишимо один, у Києві. На дві тисячі студентів. Український диплом відразу здобуде повагу в усьому світі- бо вищу освіту отримуватимуть виключно найобдарованіша молодь. Тим більше, це дозволить подолати корупцію в учбових закладах та зекономити державні кошти.
Прохання репост.

Топ коментарі
+6
Если Супрун уволят медицинско-фармацевтическая мафия будет праздновать
победу.
Десятилетиями начиная с совкового периода мафия всё разрасталась ,крепла,
цементировалась. Сейчас через десять метров аптеки ,аптеки ...прибыльный бизнес,
это не только цены безбашенные ,а и рынок фальсификата,который по слухам
принадлежал одной из династий.
Мои дорогие соотечественники почему-то считают ,что хрупкая иностранка должна
щёлкнуть пальцами и ...о чудо,в Украине европейская модель медицины.
Мы не хотим видеть яростное сплочённое сопротивление тех,кто зарабатывал
на нашем здоровье. Не спрашиваем,почему Богомолец не захотела подымать
рухнувшее здравоохранение ,отказавшись от должности министра.
Но как же активничает, постоянно ставя палки в колёса работе Супрун и её команде.
Слов нет,кроме матерных,а я простите,не ругаюсь, в отношении Мусийчука и Ляшко.
Да ,много ошибок. Супрун прибыла из цивилизованной страны ,а попала...
Но видно же ,как вникает ,разбирается.
Мафия прыгнула ,пытается уничтожить те робкие ростки цивилизации в медицине,
которые всё же успела посеять эта мужественная женщина.
Думаю,больше шансов Украине не предоставится.
показати весь коментар
09.02.2019 12:24 Відповісти
+3
Не хочу звинувачувати пані Уляну Супрун в усвідомленому знищенні української медицини. Моя думка- людина з острову Манхеттен, одного з муніципалітетів Нью-Йорка, дещо не розуміється на українських реаліях.
показати весь коментар
08.02.2019 20:01 Відповісти
+3
Щоб збудувати нове потрібно демонтувати старе.
Звісно, все скоротять, відпрацюють модель, визначать потреби, а потім почнуть розширювати. Я так вважаю.
показати весь коментар
08.02.2019 20:16 Відповісти

Завантаження...