ЧИ МОЖНА ПЕРЕМОГТИ ЗЛО ДОБРОМ.
ЧИ МОЖНА ПЕРЕМОГТИ ЗЛО ДОБРОМ.
Дорогий, любий громадянин України!
В цей складний, важкий час, щирим людям, незалежно від місця проживання, боляче спостерігати за тим, що російська армія руйнує міста та села в Україні та вбиває її мешканців. Всі німці, поляки, усі з ким я пересікаюсь по роботі, чи по сусідству, висловлюють співчуття громадянам України.
Якщо я напишу, що чудово розумію, як ти себе почуваєш, це буде не так. Ніхто з людей не може 100 відсотково відчувати те, що відчуває інша людина, яка втратила близького, дах над головою чи все майно.
На жаль, ми не можемо також розділити біль втрати іншої людини, як би ми цього не бажали.
Може бути особливо складно, коли ти бачив смерть чоловіка, дружини, дітей чи батьків.
В такому стані важко стримувати емоції та слова.
Тяжкі обставини та пригноблення навіть мудру людину може довести до безумства.
Я благаю усіх, хто прочитає мої слова, постаратися залишитися людьми.
Можливо, коли ти читаєш повідомлення про те, що російський військовий літак скидає бомби на будинки, школи, лікарні, як російські війскові розстрілюють всіх, хто робить спроби врятуватись, вбивають заради розваги, то можеш почути подібні висліви : "ВОНИ НЕЛЮДИ!","Треба різати загарбників на шматки", "Треба здирати з них шкіру живцем", "Затовкати в задній прохід пляшку чи залити монтажною піною", "Треба знищити усіх їхніх дітей", "Щоб іншим не повадно було".
Благаю тебе, будь ласка, подумай над таким прикладом.
Що ти зробиш із СКАЖЕНОЮ собакою, яка завдала шкоди твоїй дитині?
Якщо ти спіймаєш її, прив"яжеш до стовпа, та на її очах вбиватимеш її щенят, зрозуміє вона , чому ти це робиш?
Якщо ти відріжеш їй лапи та будеш спостерігати за тим, як вона здихає, стікаючи кров"ю, доб"єшся ти того, що вона буде жалкувати за скоєне?
Має якийсь сенс знущатися зі скаженої собаки перед тим, як її вбити?
Може це застереже від подібного інших собак, які будуть дивитись на знущання над скаженою? Мабудь, ні.
Може твоя дитина швидше одужає, якщо буде дивитися на те, що ти будеш робити зі скаженою собакою?
Я думаю, навпаки. Твої дії можуть завдати твоїй дитині психологічну травму, набагато важку, ніж тілесні ушкодження, заподіяні скаженою собакою.
І біль від тілесних ушкоджень через деякий час може вщухнути, рани загоїтись, а психологічні травми можуть залишитись на все життя.
Путін та ті , хто виконує його злочинні, нелюдьські накази, це зграя скажених собак, які завдають великій кількості людей біль та страждання. Можливо, вони навіть відчувають насолоду від цього. І в них слюна тече від цього, як в скажених собак.
Але треба бути обачним, щоб не заразитись від них сказом.
Якщо ти не хочеш стати на них схожим, не треба бажати отримати насолоду від їх смерті.
Подумай, будь ласка, над тим, що можуть подумати твої сусіди, спостерігаючи за тим, якби ти з насолодою знущався над скаженою собакою?
Не могли б вони зробити висновок, що ти з"їхав з глузду через скоєне з твоєю дитиною і можеш тепер сам становити загрозу?
На цей час люди з інших країн мають українців за справжніх людей, серця яких не стали жорстокими, незважаючи на біль і страждання, які їм завдають "скажені собаки".
І українські солдати заслуговують поваги в усьому світі. А російські - солдатами не можуть називатись, а тільки мерзотою, яка може тільки знищувати цивільне населення, грабити, та мародерствовати.
Можливо, ти докориш мене за мої свова. Скажеш, що я м"якотілий.
Тоді я прошу подумати ще трохи.
Багатьом людям знайомий вислів "Що посіє людина, те й пожне", але не всім відомо, що ця фраза взята з Біблії. І сіючи зло, неможливо сподіватись отримати добро.
Син Божий, Іісус Христос, жодній людині не зробив зла. Навіть тим, хто шукав нагоди вбити його, хто з нього знущався, катував, та мав намір стратити, він не казав образливих слів. Дуже вірогідно, що серед тих, хто бажав його смерті, були люди, яких він до цьго чудом зцілив від незлічимих хвороб.
Можна його назвати м"якотілим? Навряд чи. Тому що до цього він самотужки батогом вигнав з храму тих, хто там влаштував торгівлю та обмін грошей, та поперекидав їхні столи.
Скоро в усьому світі будуть проходити свята на честь Іісуса Христа. Але багато людей, які це святкують, та вважають себе за християн, не замислюються як треба поводитись, якщо дійсно бути послідовником Іісуса.
"Перемагай зло добром!"
Можна бачити, як добре ставлення українців до полонених, які були для них ворогами, може розтопити те зло, яке засіло в їхніх головах.
І таке відношення може вплинути на їхніх рідних та близьких, для котрих українці можуть перестати бути ворогами. Можливо, добре ставлення подіє як вакцина від сказу, який вони отримали від путінського режиму.
Цікаво, що апостол Павло, до того, як стати християнином, жорстоко переслідував послідовників Іісуса та жадав їх смерті. Але він зміг змінитися.
Бог кожній людині може допомогти змінитися і відкрити очі.
Іісус, син Бога, закликав навіть молитись за своїх ворогів. Путін, як скажена собака, укушена Сатаною, в свою чергу, покусав та осліпив мільйони росіян. Можна молитись за те, щоб Бог "вколов вакцину" цим людям, щоб їхні очі прозріли.
Будеш ти вбивати собаку, яка вилікувалась від сказу?
Те, що я написав, нікоїм шляхом не допоможе зменшити біль тому, хто поніс втрату.
Але може допомогти не зчерствити серце.
Мабудь, тобі відомий вислів "Перекуєм мечі на лемеші".
Так називається скульптура, подарована ООН Радянським Союзом. Слова, які були використані для сюжету скульптури, взяті з слів, записаних в Біблії пророками Михеєм та Ісаєю. Вони звучать так: "Він (Бог) розсудить народи і розв"яже проблеми, що торкаються багатьох з них. Вони перекують мечі на лемеші, а списи на серпи. Не підійме меча народ на народ, і більше не будуть учитися воювати". ( Ісайя 2:4, Михей 4:3)
Бог зробить те, що не під силу ООН - встановить мир на землі. Ті, хто коїть зло, будуть назавжди знищені. Може хтось чи щось зашкодити Богу здійснити цей намір?
Знання того, що Бог скоро наведе на землі порядок, усуне наслідки всього зла та воскресить померших та загиблих, може давати нам не тільки надію на добре майбутнє, а й придавати сил навіть зараз справлятись з труднощами.
Я, моя родина, та всі мої друзі, молимось щоб Бог надав кожному постраждалому внаслідок війни необхідних сил та втішення.
Людина, яка має депресію чи нервовий розлад, може звернутись до психолога.
Допомога, яку можна отримати у психолога, обмежена не тільки людським знанням, а й знаннями конкретного фахівця.
Допомога, яку може отримати людина від Бога, необмежена нічим.
Один з видів допомоги Бога- через його Слово Біблію.
І, на відміну від психологів, допомога Бога - безкоштовна.
Усім, хто бажає отримувати допомогу Бога й дізнатися, як це можливо, я та мої друзі, будемо раді допомогти в цьому питанні безкоштовно, українською, російською, німецькою, англійською мовою.
З любов"ю