14015 відвідувачів онлайн
87 0
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Україні треба вдосконалити демократію, щоб вижити

Автор: 

Здрастуйте, я росіянин із проукраїнськими поглядами. Хочу запропонувати кілька ідей та міркувань.

Для виживання України їй життєво необхідно сподобатися Заходу, зацікавити Захід так, щоб він був готовий заради неї ризикувати можливістю ядерної війни з Росією. Для цього потрібно поставити мету - удосконалити демократію.

Я прихильник демократії, але змушений визнати, що зараз і в США, і в Європі з демократією великі проблеми. Населення Європи бажає перемоги Україні, а водночас їхні політики більше налаштовані на умиротворення Путіна та неохоче дають Україні військову допомогу. Мені здається, Україні потрібно розвивати свою модель демократії: коли недосвідчена людина стає президентом і далі проводить парламентські вибори, щоби отримати лояльний парламент. Потрібно домогтися, щоб у президенти часто йшли розумні люди. Одне з рішень - треба дозволити вибори губернаторів, тоді амбітна людина зможе спочатку стати губернатором, набратися досвіду, і вже йти в президенти. Інше рішення - ініціативне бюджетування, про це я можу розповісти докладніше, якщо будуть питання.

Україні треба переймати швейцарську модель демократії - проводити кілька референдумів на рік. Сам факт проведення референдуму має велике психологічне значення, привчаючи населення до відповідальності та змушуючи його вчитися на власних помилках.

Ще одна моя ідея - використовувати у демократії не лише вибори, а й жереб, можу розповісти докладніше.

Завантаження...