13151 відвідувач онлайн
276 0
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Відкритий лист членам Кабінету Міністрів України

Автор: 

Шановний Денисе Анатолійовичу та члени Уряду!

На розгляд Кабінету Міністрів України внесено подання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Д. Лубінця щодо звільнення з посади Голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха.

З особистих мотивів він 4,5 років поспіль не виконує рішення суду про поновлення мене на посаді керівника юридичної служби Держгеонадр, яке підлягає негайному виконанню.

Зазначене відбувається в змові з чинним директором Департаменту правового забезпечення Сергієм Губою та першим заступником Голови Володимиром Бучком.

Увесь цей час Роман Опімах без наявності правових підстав перераховує бюджетну заробітну плату Сергію Губі, вчиняючи розтрату коштів державного бюджету (близько 3 млн. грн.) та завдаючи збитків мені як потерпілій у справі.

Дії Сергій Губа, в свою чергу, який привласнює бюджетний ресурс, вказують на ознаки статті 191 КК України, за що також передбачена відповідальність.

На вимоги державного виконавця Роман Опімах жодним чином не реагував, штрафи державного виконавця є чинними та пройшли всі судові інстанції.

Державним бюро розслідувань відкрито кримінальне провадження.

В майже п'ятирічний процес, який важко назвати судовим та юридичним через систему документів, що суперечили не тільки закону, але й здоровому глузду, винуватцями було втягнуто велику кількість сторонніх людей - суддів ліквідованого Окружного адміністративного суду м. Києва, державних виконавців.

Наявні факти, коли суд першої інстанції (судді Вєкуа Н.Г., Лапій С.) виносив рішення, які суперечили рішенню Верховного Суду, фактично скасовуючи його, що апріорі бути не може.

Наявний факт, коли державний виконавець Савка Л.О. винесла виконавчий документ (постанову про повернення виконавчого листа), який не враховував судові рішення, винесені у справі, та суперечив всім документам, винесеним тією самою виконавчою службою раніше.

Зазначене свідчить про факти системної корупції та виконувалось, вочевидь, на замовлення.

Ці асоціальні речі Роман Опімах, Володимир Бучко та Сергій Губа робили у змові з екс-керівником Держгеонадр Олегом Кирилюком, його «смотрящим» Олегом Поповим та членами мафіозних угруповувань.

Деструктивний характер поведінки очільника відомства також підтверджується відсутністю реакції на подання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з вимогою поновити мене на посаді, виплати середній заробіток за період непоновлення, зарахувати трудовий стаж.

Замість цього Роман Опімах вдався до судових тяжб ще й з омбудсменом.

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 24.11.2023 № 761/33440/23 його визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення щодо невиконання законних вимог омбудсмена.

Постановою Київського апеляційного суду від 14.05.2024 у справі № 761/33440/23 провину Романа Опімаха щодо порушення моїх конституційних прав підтверджено.

Зазначене вказує на пряме порушення вимог Закону України «Про державну службу» та невідповідність очільника відомства займаній посаді.

Відповідно до Європейської конвенції з прав людини у мене наявне право вимагати справедливого покарання, що є невід'ємною основою демократичного устрою.

Дотримання конституційних прав громадян є вимогою вступу країни до ЄС.

Оскільки Роман Опімах вчинив порушення, підтверджене судом, його звільнення на підставі недотримання вимог Закону України «Про державну службу» є очевидним, тобто таким, що не має дискреційного характеру або права вибору - звільнитись за фактом вчинення правопорушення або за власним бажанням.

Тому з юридичної точки зору його будь-які спроби уникнути притягнення до дисциплінарної відповідальності неправовим шляхом, є нікчемними.

А сам характер його поведінки вимагає від нього публічних вибачень.

Навряд чи в Державі знайдеться іще один фахівець мого рівня, яка би 5 разів в суді доводила один і той самий факт, будучи правою з моральної та юридичної точки зору по всіх параметрах та критеріях.

Зазначений прояв волюнтаризму був пов'язаний із помстою Романа Опімаха мені як учаснику конкурсного відбору на Голову Держгеонадр, що відбувся майже 5 років назад.

За наявною інформацією, він не обираючи методів, користуючись чужим фінансовим ресурсом та недобросовісними засобами масової інформації, вчинив медійну атаку щодо мене та інших учасників як конкурентів.

Оскільки головною метою є вступ країни до ЄС, де людина, її життя та гідність є найвищою соціальною цінністю, прошу прийняти кадрове рішення з огляду на ці юридичні та моральні обставини на факти.

З повагою,

учасник дисциплінарного процесу

в якості особи, чиї конституційні права порушено

К. Браіловська

Завантаження...