13946 відвідувачів онлайн
233 0
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Відкритий лист членам Кабінету Міністрів України

Автор: 

Шановний Денисе Анатолійовичу та члени Уряду!

На розгляд Кабінету Міністрів України внесено подання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Д. Лубінця щодо звільнення з посади Голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха.

З особистих мотивів він 4,5 років поспіль не виконує рішення суду про поновлення мене на посаді керівника юридичної служби Держгеонадр, яке підлягає негайному виконанню.

Той факт, що питання винесено на найвищий рівень - Кабінету Міністрів України та очільника Уряду, все одно не мало наслідком жодної позитивної поведінки з боку порушника, спрямованої на відновлення моїх прав та виправлення цього злочину, хоча обставини потребують від нього в тому числі публічних вибачень.

На жаль, будучи громадянином країни, яка потерпає від війни, через свавілля асоціального елементу, який розраховує на безкарність, я тривалий час не можу відновити свої права, не можу отримати власну зарплату, трудовий стаж. Моє робоче місце займає абсолютно деструктивна людина - директор Департаменту правового забезпечення Сергій Губа, який без наявності правових підстав отримує бюджетні кошти. Знаючи, що обіймає посаду незаконно, він, на жаль, вочевидь, вважає це нормою.

Зазначене правопорушення Роман Опімах вчинив у змові зі своїм першим заступником Володимиром Бучком та Сергієм Губою.

Його бездіяльність завдає невиправної шкоди іміджу державної служби, вказує на зневагу до суду, попирання принципів, закладених в Основному Законі, дискредитує саму державну установу.

Такі дії очільника відомства є несумісними із прагненням України вступити до ЄС.

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 24.11.2023 № 761/33440/23 його визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення щодо невиконання законних вимог омбудсмена стосовно мого поновлення, невиплати заробітної плати за період непоновлення, незарахування трудового стажу.

Постановою Київського апеляційного суду від 14.05.2024 у справі № 761/33440/23 провину Романа Опімаха щодо порушення моїх конституційних прав підтверджено.

Це вказує на пряме порушення вимог Закону України «Про державну службу» та його невідповідність займаній посаді.

Так зване «звільнення» мене з посади екс-Головою Держгеонадр Олегом Кирилюком разом з його «смотрящим» Олегом Поповим, якщо ці брудні кримінальні методи, які виходять за рамки здорового глузду, такими можна назвати, та «поновлення» Романом Опімахом, яке підлягає негайному виконанню, а фактично триває 4,5 роки, супроводжувались очевидним підкупом суддів, правоохоронців, виконавців, взламом сигналізації авто, погрозами.

Маючи колосальний стаж чиновника, я, звикнувши до адекватного рівня спілкування, була шокована, що в державній установі таке взагалі може бути.

Це була спроба економічного, соціального та особистого знищення професійної людини, яка підтримується головою відомства та триває станом на даний час через систематичне непідписання незаконних документів.

Чиновник категорії «А» не розуміє, що закон, декілька рішень Верховного Суду, встановлення в судовому порядку його провини та відкриття кримінальної справи є вищими за його власні амбіції.

Його призначення на посаду здійснювалось без належної перевірки його знань та досвіду роботи, про що я раніше інформувала.

Конкурсний відбір на посаду Голови відомства було сфальсифіковано в його інтересах, чому я неодноразово наводила наявні письмові докази.

Під час цього відбору я виступала в якості його головного конкурента, за що він мені, власне, і мстить.

Причина непідписання наказу - особиста помста Романа Опімаха зі словами «я не хочу», моє блокування незаконних документів, а також його домовленість із попереднім керівником Держгеонадр Олегом Кирилюком та його «смотрящім» Олегом Поповим.

«Роман не буде» та «Роман не хоче» триває (страшно сказати) 4,5 роки, у тому числі 2,5 роки (!) під час війни.

І не лише триває, а супроводжується надуманими судовими провадженнями, де мені в жахливих асоціальних умовах доводилось 5 разів підряд з першої інстанції до вищої доводити один і той самий факт.

Змушена констатувати, що мої екс-колеги настільки в негативному сенсі цього слова «окопались» в цій службі, що не розуміють значення своїх дій та мало думають про їх наслідки.

І навіть після цього, коли всіма судовими інстанціями, державним виконавцем, адміністративним протоколом, встановленою у судовому порядку провиною доведено 5 разів підряд, що він не правий, очільник відомства (якщо його таким можна назвати після цієї історії) все одно продовжує наполягати на своєму, розраховуючи на безкарність та бездіяльність правоохоронців, а також чистий неупереджений авторитет свого керівництва. На його думку, навіть в цій штучним чином утвореній ним ситуації, що не піддається здоровому глузду, за нього хтось з тільки йому зрозумілих причин має заступатись. І це замість того, щоб по закону підписати наказ.

За 17 років своєї юридичної практики бачу таке перший раз в своєму житті і сподіваюсь останній.

Станом на даний час Роман Опімах намагається уникнути свого звільнення та відповідальності шляхом формування позитивного іміджу на тих речах, де він раніше припустився помилки.

Піар-компанію він намагається влаштувати за рахунок виставлення на аукціон 11 нафтогазоносних об'єктів та розблокування видобутку об'єктів «СмартЕнерджі».

Зауважую, що адміністративний протокол щодо нього складено з інших причин, що є підставою для його звільнення.

Тому жодні інші обставини не звільняють його від відповідальності перед законом, а також переді мною особисто як потерпілою у справі, а винний він настільки, що страшно вимовити.

Щодо «посібників» та «помічників», що брали участь у цій ганебній повчальній історії, будучи професійною та освіченою людиною, мені довелось на державній службі побачити величезну кількість людей, які на «чорне» готові написати «біле», абсолютно не думаючи про жодні наслідки без остраху будь-якої відповідальність.

Тому, звісно, вони всі мають бути позбавлені своєї посади.

Оскільки мала неприємну можливість побачити це на власному досвіді, не хотіла би аби мої колеги та інші громадяни мали аналогічне «приємне спілкування» із такими «посадовцями».

Відповідно до Європейської конвенції з прав людини у мене наявне право вимагати справедливого покарання, що є невід'ємною основою демократичного устрою.

Дотримання конституційних прав громадян є вимогою вступу країни до ЄС.

Оскільки Роман Опімах вчинив порушення, підтверджене судом, його звільнення на підставі недотримання вимог Закону України «Про державну службу» є очевидним.

Також прошу сприяти в межах компетенції терміновому відновленню мого порушеного права, оскільки рішення суду про поновлення підлягає негайному виконанню і не виконується 4,5 роки.

Завантаження...