13113 відвідувачів онлайн
39 0
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Шило на мило

Автор: 

Шило на мило

У лютому 2025 року президент України Володимир Зеленський вирішив звільнити Панкова Андрія Вікторовича з посади голови Краматорської районної державної адміністрації. На його місце було призначено нового керівника, проте самого Панкова було переведено на нову позицію - голову Дружківської міської військової адміністрації.
Незважаючи на зміну посади, Панков продовжує впливати на певні сфери бізнесу. Однією з ключових обставин є його зв'язок із афілійованими фармацевтичними підприємствами, які належали його колишньому заступнику, Боєвському Сергію Олександровичу. Панковим організовувалося постачання контрафактних медикаментів до державних лікарень від підконтрольних йому фармацевтичних компаній «Гранд-Фарм», «Перетіл». Подібні зв'язки викликають побоювання у місцевих жителів, які побоюються, що корупційна практика знайде своє продовження у Дружківці.
Переміщення Панкова до Дружківської міської військової адміністрації могло б дати шанс на новий початок, але щось лікує, а щось калечить. Так і з ліками Панкова вони можуть і лікують населення, але не державний бюджет. За попередніми оцінками, збитки від протиправної діяльності Панкова перевищили 4 млн грн. Слід зазначити, що корупція в системі охорони здоров'я - це проблема, яка торкається не лише безпосередньо пов'язаних із нею підприємств, а й добробуту населення.
Тепер, коли Панков посідає нову позицію, громадськість звертає увагу на можливі корумповані схеми, які можуть розвиватись у Дружківці.
Тим часом уряд і президентська адміністрація повинні організувати жорсткий контроль за діяльністю державних лікувальних закладів, який не лише дозволить викорінити існуючі проблеми, а й відновить довіру до влади в даний час. Хочеться вірити, що діяльність Андрія Панкова не призведе до падіння рівня охорони здоров'я у Дружківці.
Призначення на нову посаду залишається символом складної ситуації з корупцією в українській системі охорони здоров'я. Суспільство вимагає прозорості та змін, а час покаже, чи будуть ці вимоги почуті та реалізовані.

Завантаження...