10599 відвідувачів онлайн
141 0
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Відкритий лист Прем’єр-міністру України Юлії Свириденко та Міністру економіки, довкілля та сільського господарства України Олексію Соболєву

Автор: 

В контексті розвитку України як правової, соціальної, демократичної Держави надважливе значення має забезпечення прав та соціальних гарантій громадян.

Відповідно до статті 3 Конституції України людина, її життя, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком Держави.

Саме тому пріоритетом роботи Уряду оголошено гідність людини.

Гідність має визначення крізь призму забезпечення права, недопущення попрання вимог закону.

Відповідно до Європейської конвенції з прав людини кожен має право на справедливий суд.

Згідно Європейської соціальної хартії кожному гарантується право на справедливі умови праці, рівні можливості, соціальні гарантії.

Кожна людина має право на вільний вибір професії, роду діяльності, право на просування обраним кар'єрним шляхом. Щодо співробітників забороняється будь-яка форма дискримінації.

Будучи фаховим юристом та державним службовцем з колосальним стажем та професійними надбаннями через систематичну відмову в підписанні протиправних документів та чиненні перешкод корупційним ініціативам, стикнулась із випадком неповаги до принципів правосуддя, кричущого грубого порушення права, закону, норм моралі, етики та державної служби.

В Державній службі геології та надр 5,5 років не виконується рішення суду про моє поновлення на посаді директора Департаменту правового забезпечення.

Моє звільнення було організоване шляхом грубого порушення закону та фальсифікації на замовлення організованих злочинних угруповувань.

До наказу було включено завідомо недостовірні відомості. До підписання протиправного наказу я рік перебувала під незаконним відстороненням на підставі наклепу, вчиненого моїм заступником.

Моя заступник Олена Циганенко, яку було призначено на посаду без мого погодження за протекцією корумпованих кланів, поклала в ящик столу судові справи, які «розшукувала» з Головою дисциплінарної комісії (директором департаменту Державного геологічного контролю Вадимом Гончаренком) протягом року. Що саме вони розшукували, коли 2 справи офіційно до Держгеонадр не надходили, а двома іншими вона користувалась під час представництва в суді - незрозуміло. У будь-якому випадку із судовими справами можна ознайомитись в суді шляхом подачі відповідного клопотання. Копії судових рішень є в Єдиному державному реєстрі, а всі документи (копії клопотань) були збережені у відповідальних співробітників.

Тим не менш, з перевищенням повноважень від посади мене було відсторонено без виплати заробітної плати для того, щоб мій заступник виконувала мої обов'язки.

З метою забезпечення виконання вимог закону про соціальні гарантії я скористалась своєю невикористаною відпусткою та відпускними, оскільки моє незаконне відсторонення протиправно не передбачало виплату заробітної плати.

Моя тривала відсутність на робочому місті у зв'язку з перебуванням в законній відпустці та спортивною травмою жодним чином не вплинула на виконання моєї трудової функції, оскільки згідно з фейковим наказом я її не мала права виконувати.

Мали місце також інші наклепи. Абсолютно всі було спростовано в судовому порядку.

Підписання наказу про звільненням із службовим підробленням було вчинено навмисно, оскільки у зв'язку зі звільненням керівника на мене планували покласти виконання обов'язків Голови служби до проведення відкритого конкурсного відбору у встановленому законом порядку.

Рішення суду про моє поновлення не виконується в Держгеонадрах 5,5 років. Спочатку з боку екс-Голови служби Р. Опімаха та станом на даний теперішнім Головою О. Гоцинцем.

З приводу мого недопуску на робоче місце наявна так звана «домовленість» незрозумілого походження з недержавними структурами сумнівного походження.

Це суперечить принципу верховенства права, закладеному Конституцією України.

Ця «домовленість» не має жодної юридичної сили, оскільки йде врозріз із 4 рішенням Верховного Суду України, районними судами, де встановлено провину попереднього керівника, запитами Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, документами державного виконавця.

Під час моєї відсутності на робочому місті заднім числом було видано наказ від 17.03.2020 № 86-к про поновлення мене на неіснуючій посаді начальника Юридичного управління, яка не передбачена чинним штатним розписом.

Цей наказ не визнано виконанням рішення суду всіма вищеперерахованими документами.

Тим не менш, опоненти систематично намагаються вводити в оману всі перевіряючі органи та власне керівництво для того, щоб довести, що рішення суду вони ніби-то «виконали».

Була навіть спроба надати цей фейковий наказ в якості доказу виконання судового припису державному секретарю Міністерства.

Всіма судовими приписами чітко визначено, що мене мають поновити саме на рівнозначній посаді директора Департаменту правового забезпечення Держгеонадр і така посада в штаті є.

Мали систематичні спроби фальсифікації штатного розпису, де за погодженням з посадовими особами ліквідованого Міністерства з питань довкілля департамент з незрозумілою метою змінювався на управління, що є злочинним, або навпаки управління утворювалось поряд із департаментом в складі однієї особи.

За таку поведінку посадовців з урахуванням ганебних обставин моєї справи стає соромно.

Станом на даний час опоненти намагаються пролобіювати «реорганізацію» служби зі зміною назви, аби далі грубим чином порушувати право та поставити під сумнів виконання міжнародних вимог щодо дотримання прав людини.

Все робиться для того, аби попрання права зійшло з рук.

Тобто особи, що безпідставно не хочуть виконувати норму закону, на додачу намагаються прикрити собі тил авторитетом третіх осіб.

Хоча звісно до виконання рішення суду про моє поновлення на посаді директора Департаменту правового забезпечення та виконання соціальних гарантій відповідно до закону це є неможливим. А зміна назви служби з «Держгеонадра» та «Геодержнадра» навряд чи змінить очевидні кризові обставини важливої галузі.

Реформу безумовно слід проводити, що так само можливо в рамках тієї служби, яка на сьогодні є, із підпорядкуванням новоутвореному Міністерству під Вашим лідерством із чітким планом дій.

На жодні заяви про моє поновлення відповідальні особи протиправно не реагують, хоча рішення підлягає негайному виконанню, а заяви направляються щоденно.

За фактом невиконання рішення суду Державним бюро розслідувань та Офісом Генерального прокурора порушено кримінальне провадження.

Відповідно до адміністративного протоколу, складеного Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, чинність якого підтверджена в судовому порядку Шевченківським районним судом м. Києва та Київським апеляційним судом, було встановлено провину за фактом протиправного невиконання вимог омбудсмена.

У цій справі перша інстанція ТРИЧІ скасовувала Верховний Суд, чого взагалі не передбачає КАС. Наявний факт винесення державним виконавцем прямо протилежного документу, який було скасовано в судовому порядку.

Військовий стан передбачає посилення виконавської дисципліни та підкреслює важливість прозорості державного фінансування, в тому числі на оплату посадовців. В даному випадку, на превеликий жаль, наявна розтрата коштів на користь особи, що займає посаду без правових підстав.

В рамках державної служби демократичної, соціальної, правової Держави така поведінка відповідальних посадових осіб є неприпустимою.

В службі геології наявний сторонній протиправний вплив, наявні так звані «радники», про існування яких вочевидь не знає навіть сам керівник, а факт утримання на посаді головного юриста особи, що займає посаду без правових підстав, вказує на наявність всередині самої служби нелегального організованого злочинного угруповування сумнівного походження. Іншим чином його утримання за рахунок бюджетну всупереч закону пояснити неможливо.

Мова йде про так званих «радників» часів екс-Голови Держгеонадр Олега Кирилюка, які за наявною інформацією свої «побажання» передають через певних керівників структурних підрозділів в телефонному режимі.

Опоненти та їх підпорядкований персонал в службі, зокрема кадровик Катерина Оніщенко, яка за грубе порушення закону та невиконання судового припису, замість звільнення отримала підвищення, діють врозріз всьому, що тільки є.

Зазначене свідчить про відсутність уявлення щодо принципів роботи державної служби. Вся їх робота полягає в тому, щоб робити неправові речі, на «біле» писати «чорне», а далі шукати недобропорядних осіб та заохочувати їх неправомірною вигодою, аби уникнути відповідальності.

В кінцевому результаті це переростає в загальнодержавне переслідування з багатьма винними особами.

На моєму місті без правових підстав перебуває чинний директор Департаменту правового забезпечення Сергій Губа, якому Олег Гоцинець нараховує належну мені бюджетну заробітну плату та мій трудовий стаж, вчиняючи розтрату бюджетних коштів.

Згідно Закону України «Про державну службу» поновлення на посаді незаконно звільненого працівника є підставою для звільнення Сергія Губи.

За практично аналогічних обставин ДБР та Офісом Генерального прокурора було оголошено підозру в чиненні злочину співробітнику КМДА, оскільки він нараховував заробітну плату особі, яку мав звільнити з посади відповідно до закону.

Це не єдиний випадок грубого порушення закону, неповаги до принципів правосуддя з боку Голови служби Олега Гоцинця.

Наявний випадок, коли я прийшла до Держгеонадр у відділ кадрів з метою з'ясування обставин мого непоновлення. В результаті юрист Сергій Губа намагався влаштувати бійку із моїм представником, а щодо мене вчинив розбійний напад зі спробою крадіжки мого мобільного телефону.

На мою вимогу відкрити щодо нього очевидне дисциплінарне провадження за фактом грубого порушення закону керівник та Голова дисциплінарної комісії Вадим Гончаренко і тут не відреагували без жодних пояснень.

Обставини моє справи є показовими в плані дотримання службою поставлених задач, а оскільки станом на даний час мова йде про подальшу роботу із іноземним інвестором, викликає сумнів прагнення моїх екс-колег ствердити імідж учасників процесу згідно вимог європейських конвенцій та оголошених соціальних гарантій.

Пакет документів є, він повний, заява про поновлення Головою служби не підписується без жодних правових підстав.

Це вже не перший випадок свавілля та волюнтаризму.

Коли тривали так звані «дисциплінарні провадження» опоненти також не реагували на письмові документи, скарги, клопотання.

Саме провадження проводили рік замість півроку.

Опоненти не розуміють, що державна установа через негідну поведінку у справі мого поновлення нагадує гурток шахраїв, які замість виконання норми закону займаються попранням права та розшуком будь-яких фейкових обставин, аби уникнути свого соціального обов'язку та відповідальності.

Підприємства галузі перебувають в занедбаному стані, наявні експедиції, де по декілька років не виплачується заробітна плата. Нормативно-правова база потребує оновлення та вдосконалення.

Органи державного геологічного контролю здебільшого зайняті виконанням замовлень незрозумілого змісту, ніж роботою на державний результат.

В таких умовах без наведення ладу з метою дотримання вимог закону та моралі, можливість належної реалізації планів в напрямку реалізації процедур із залучення іноземного інвестора є сумнівною.

Моя справа з провини опонентів підриває довіру до державної інституції та державної служби в цілому в декілька разів.

Такі випадки є неприпустимими з точки зору правового, соціального, демократичного розвитку країни.

Прошу Вашого втручання у вищенаведене питання, пов'язане із невиконанням рішення суду про моє поновлення та недотриманням соціальних гарантій. Також утриматись від прийняття рішень щодо перейменування/ реорганізації відомства до прийняття рішення про виконання судового припису про моє поновлення на посаді директора Департаменту правового забезпечення Держгеонадр в чинному штатному розписі із забезпеченням соціальних гарантій відповідно до закону із виплатою заробітної плати за період вимушеного прогулу та зарахуванням трудового стажу 5,5 років так званих «судів». Зважаючи на повну відсутність результату роботи з боку Голови Держгеонадр Олега Гоцинця та неповагу до принципів державної служби, людини, її права як громадянка України прошу вжити невідкладних очевидних заходів реагування.

З повагою,

громадянка України К.Е. Браіловська

Коментувати
Сортувати: