Ось вони-справжні "Патріоти UA".

Я дружина військовослужбовця, нещодавно ми звернулися до адвоката Ковальова Дмитра Валерійовича (директор благодійного фонду «Патріоти UA»). Він обіцяв допомогти за» спасибі", а забрав половину пенсії мого загиблого чоловіка. Мене звуть Оксана. Мій чоловік, Максим, загинув під Авдіївкою минулого року. Після його смерті наш світ перевернувся. Крім нескінченного болю, на мене звалилася купа паперових справ: оформлення пенсії на себе і дитину, статус учасника бойових дій для чоловіка, якісь виплати. Я нічого в цьому не розуміла, у мене просто не було сил у всьому цьому розбиратися. Руки опускалися.
Ось тоді в нашому чаті для сімей військових я побачила повідомлення від адвоката. Він представлявся фахівцем, який допомагає «нашим» абсолютно безкоштовно. "Всі питання вирішу, від вас тільки документи», - писав він. Він називав себе волонтером, говорив про патріотизм і обов'язок. Для мене, знесиленої і втраченої, його слова стали променем надії. Я подумала: нарешті хтось простягнув руку допомоги.
Ми зустрілися в кав'ярні. Він був такий співчутливий, Уважний. Сказав, що мій Максим-герой, а держава зобов'язана нас забезпечити. Я плакала, а він кивав і говорив: «я все залагоджу, Оксана, не переживайте». Потім він дістав з портфеля договір. Товстий такий, багато сторінок. У мене запаморочилася голова від юридичних термінів.
"Це формальність", - сказав він. - Бачите, тут пункт про те, що ви мені виплатите 25% від усіх сум, які я вам стягну. Але це так, для звіту. Я ж волонтер! Ви мені потім просто» спасибі "скажете".
Я йому повірила. Мені було соромно навіть подумати, що ця людина, яка так тепло говорить про мого чоловіка, може мене обдурити. Я підписала, не вчитуючись. Помилка, яку я буду платити роками.
Перший час він був на зв'язку, щось робив. Пенсію мені дійсно оформили. А потім прийшов лист з Пенсійного фонду з розрахунком. І мені подзвонив мій "волонтер". Голос у нього був вже зовсім іншим, діловим і жорстким.
"Оксана, згідно з нашим договором, ви мені винні 25% від отриманої суми. Я висилаю реквізити".
У мене земля пішла з-під ніг. Ці гроші-не виграш у лотерею. Це пенсія за мого загиблого чоловіка. На життя Мені і моєму синові. Я спробувала заперечувати, нагадала про його словах про «спасибі». Він холодно відповів: "договір є договір. Якщо відмовитеся платити, подамо до суду. І я стягну з вас ще й судові витрати».
Я відчувала себе так, ніби мене пограбували. Тільки пограбували не в темному провулку, а в затишній кав'ярні, при світлі дня, нишком. Він скористався моїм горем, моєю вразливістю. Він торгував пам'яттю про мого чоловіка, прикриваючись патріотизмом.
Зараз я перебуваю в судових тяжбах вже з ним. Знайшла чесного юриста, який бере символічну плату. Він, подивившись мій договір, тільки похитав головою:»класична схема, на жаль".
Я пишу цю історію не для жалю. А щоб попередити таких же, як я.вдів, матерів, сестер. Ваше горе-не привід для когось наживатися.
Не вірте словами. Вірте тільки тому, що написано в договорі.
Не підписуйте нічого з відсотками від ваших виплат.
Пам'ятайте: чесна допомога буває безкорисливою.
Найстрашніше після втрати близької - це зіткнутися з людською підробкою. З тим, хто надягає мазу співчуття, щоб залізти в кишеню. Не дайте таким "захисникам" вкрасти у вас останню віру.