8987 відвідувачів онлайн
26 0
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Обіцянка судді та ціна її виконання: Марина Барсук про довіру до судів

Автор: 

Обіцянка судді та ціна її виконання: Марина Барсук про довіру до судів

Суддя Північного апеляційного суду на своїй сторінці у Facebook опублікувала допис про довіру до судової влади та виклики, які стоять перед суддями.

«Я добре пам'ятаю свій перший день у мантії, бо я розуміла, що кожне майбутнє рішення - це чиєсь життя, доля, справедливість. Я переконана, що шлях до справжньої довіри складається з двох нерозривних частин - Обіцянки та її Виконання», - зазначила Марина Барсук.

За словами судді, обіцянка - це гарантія, що право носити мантію отримає гідна людина. Шлях до цього - складні іспити, ретельні співбесіди та перевірка доброчесності.

Натомість виконання - це щоденні рішення після складання присяги, витримка під тиском суспільства та увага до кожної історії, яка потрапляє до суду.

Раніше, суддя-спікер вже порушувала питання, стосовно стабільних державних гарантій, які зміцнюють внутрішню стійкість судді та довічне утримання.

«Гідна винагорода та довічне утримання - це не «привілей» - це компенсація за відмову від прав, доступних кожному громадянину. Це плата за те, щоб суддя в цих рамках залишався незалежним від економічного та політичного тиску».

Саме це створює умови, за яких єдиним орієнтиром при розгляді вашої справи суддею залишається закон.

Коментувати
Сортувати: