10924 відвідувача онлайн
97 0
Інформація опублікована учасником форуму та не є редакційним матеріалом

Дорослі в кімнаті

Автор: 

Дорослі в кімнаті

Купа наших з початку повномасштабки триндить про «коаліцію єдності» або «коаліцію порятунку». Ну і як успіхи?
Уявіть цю картину: приїжджає Портников до Арахамії і каже:
- Давай рятувати країну, зробимо коаліцію!
Арахамія такий:
- О! Давай, схема просто супер!
І що далі? На другій хвилині Арахамія дзвонить тещі: «Скажи, а у Віталіка там як справи, здоров'я як?))»

Будь-яка спроба об'єднати «еліти» без жорсткого Статуту - це цирк. Банкова вважає себе єдиною владою, армійські генерали зневажають політиків за піар на крові, стара опозиція мріє про реванш, а медійники просто критикують усіх підряд. Вони не здатні домовитися надовго з однієї простої причини: у них немає спільного фундаменту. Кожен тягне ковдру на себе.
Ми 30 років граємо в ці піддавки: обираємо «хорошого вождя», він оточує себе «своїми людьми», розгортає корупційний пилосос, а через 5 років ми дивуємося, чому система здохла. Копіювати Данію у нас не вийде - у нас немає пари століть спокійного накопичення інститутів. А без правил ми тупо скочуємося в латиноамериканську клоунаду, де вибори - це просто карнавал скуповування голосів.
Досить чекати, поки вожді між собою змилуються і домовляться. Не домовляться.
Єдиний робочий варіант - змусити УСІХ грати за єдиним, намертво зафісованим алгоритмом.
Не коаліція осіб, а Коаліція Громадянського Порятунку на базі Суспільного Договору.
Її завдання - не ділити крісла (яка політика під час війни?), а зробити тупо БЕЗПЕЧНИЙ І ПРОЗОРИЙ МІСТ: Західна допомога ➔ ЗСУ, без чиновників-присосок і кулуарних договірняків.
База Договору до банальності проста:
▪️ Громадянство - це Контракт. Заявив відкрито «Я - українець», пройшов верифікацію, прийняв Канон (кордони 1991 року, мова, відповідальність) - ти Співвласник і Замовник. Не хочеш? Живи резидентом, ніхто не чіпає, але до пульта управління Касою і владою тебе не підпускають.
▪️ Чиновник - це тупо найманий менеджер. Провалив KPI - смарт-контракт миттєво ріже фінансування і відкликає мандат. Без соплів і нескінченних судів.
▪️ Каса під кодом. Усі гроші йдуть через єдиний цифровий контур цільовими смарт-траншами. Украсти або зливати на «своїх» підрядників тупо не дасть алгоритм.
▪️ Мікрофон 50/50. Половина ефіру - владі на звіти. Половина - під жорстку критику і контроль. За тобою стоять реальні голоси підписантів? Все, ти вещаєш. І неважливо, генерал ти чи баба Нюра.
Цей Договір - не священна ікона, а робочий проєкт. Я викочую його для «обнюхування», жорсткої критики та зачистки вузьких місць.
Якщо ми не зберемо систему на таких правилах самі - за нас це зроблять інші. Або не зроблять взагалі.
📖 Повний текст Договору читайте за цим посиланням:
https://telegra.ph/SUSP%D0%86LNIJ-DOGOV%D0%86R-V%D0%86LNIH-GRAZHDAN-UKRAINI-08-24
По суті є що сказати?

- Валерій Федорович? Приємно бачити… То у вас кава-час?
- Привіт, Юра. Шо трапилось?
- Та як справи… Є така думка, бо задолбало то все, шо ви теж розумієте.
- Юра?
- Ну ви ж розумієте, шо ви єдиний, хто може весь той піздець закінчити своїм авторитетом?
- Юра, я той, хто я є. Я не бог та ні Чингісхан… Прошу поконкретніше.
- Ок, пане Залужний, вот вкратце. Я организую Коалицию Едности Допомоги ЗСУ. Цель: гарантированный, прозорливый трафик. Связать ВПК, всех этих кабинетных тузов и ЗСУ на полигоне. С вашей стороны - авторитет, с моей - контроль.
Пауза в две минуты.
- Юра, с якого дубу ты рухнув? И в який из котлов с бульйонив думаешь впасти?
- 10 секунд. Принято… Я не сбираюсь впадати окромя чьогось нижче могилы, Федорович. Но то будет от Вас зависеть. Вы ж сами розумиете, что без Коалиции нам пізда.
- Юра, в двух словах. Именно для допомоги ЗСУ, не проти влады, я правильно понял?
- Именно. Но есть нюанс. Члены коалиции должны быть подписантами Общественного Договора. Как скелета коалиции.
- Скелет, значит. Кто не подписывает - тот мимо трафика?
- Пане Залужний, прочитайте, будь ласка, договір, у вас отпадут питання. Если мы это подпишем вдвох, то, як я розумію, це и буде стартером каналу.
- Юра, я подписал. Нас в коалиции двое. Ти розумієш, шо ми робимо?
- Я, пане Залужний, думаю, що я і був для цього. І думаю, шо і ви для цього є - якшо захочете.

Ось така казочка.

Завантаження...