7830 посетителей онлайн
59 512 9 963
Информация опубликована участником форума и не является редакционным материалом

Ватра

Автор: 

Ватра

Кухня народів світу

Топ комментарии
+10
Я вже тут!!! У нас все відновили - газ електрику воду (навіть гарячу подаликрім ліфту Змушені ходить сходами Тепер маю "сувенір" від кацапів - осколок від фугасного снаряда пролетів повз голову Підняв з землі а він руку обпік - такий гарячий був Зважив - рівно 58 грамів Трохи менший мізинця
показать весь комментарий
30.04.2022 08:49 Ответить
+9
Сидим с женой на лавочке в парке, никого не трогаем. Подходят к нам свидетели Иеговы и задают вопрос:
- Скажите, а Вы молитесь перед едой?
Ответил:
- Да нет, у меня жена нормально готовит …
15.01.2021 19:11 Ответить
+9
С возвращением!
30.04.2022 09:06 Ответить
Комментировать
Сортировать:
Страница 100 из 100
Дякую . Держіться ! Ми по пів доби без світла .
Раша обстрілює енергетику в області ,місто поки що в безпеці .
В сина відносно нормально .
Бог з нами а ми з Ним .
03.01.2026 07:58 Ответить
После выхода замуж, российские женщины резко меняли кулинарные предпочтения - переходили массово, на применение блюд грузинской кухни. Готовят массово, одно и то же блюдо - "жричодали"... Самое смешное - в каждой семье это блюдо готовится по особому, отличному от других, рецепту...
15.01.2026 06:47 Ответить
- Вася! Почему ты постоянно так сильно "квасишь"?
- Потому что в ноябре родился...
- И что?
- Так в ноябре аисты уже на юг улетели... А капуста уже вся поквашенная... Вот меня в бочке, с квашеной капустой, и нашли...
17.01.2026 13:24 Ответить
- Наташк! Ты чё такая расстроеная?...
- Да па жизни невезуха... Ка всем падругам мужики клеются, а ка мне - нет...
- А ты себя абезжирить не пробавала?...
17.01.2026 14:08 Ответить
Угостила подругу конфетами "Птичье молоко". Отказалась!
- Ненавижу людей, которые жестоко обращаются с животными!
- Ты это к чему?
- Да ведь для изготовления этих конфет, у птиц всё молоко отбирают. Их цыплятки голодают... Бедные молокопитающие...
18.01.2026 16:12 Ответить
А якого кольору пудра у афоиканок?
27.01.2026 02:49 Ответить
29.01.2026 00:43 Ответить
Не бачу нічого. Хоча ноут новий...
29.01.2026 00:49 Ответить
Странно, а в мене є картинка
29.01.2026 01:02 Ответить
29.01.2026 00:52 Ответить
О - вже інша справа... Щось, барахлить сайт...
Непогана піцца... А я зараз їм вареники з картоплею... Картопля з вишкварками з цибулею. Поливка цибулева, і сметана... Вже перейшли на нічний стиль життя - електроенергії дають більше. Дружина пере одяг вночі, готує в аерогрилі, мікрохвильовці. А спать лягаємо вдень, коли електрику відключають...
29.01.2026 01:14 Ответить
Надворі другий день сніжок пролітає... А "Завірюху "шиза косить" - гасає, як коняка, по квартирі. Це у неї завжди так. (ми з нею чутливі до непогоди. У мене, перед снігопадами, з заметілями, взимку, і перед грозами - влітку, у вухах свербить, а зараз і нога протезована, ниє, а вона починає ганять по квартирі...).
29.01.2026 08:04 Ответить
Наутро, после бурной ночи, муж спрашивает жену:
- Слушай! Ну мы сегодня ночью, и "побуянили"... Надеюсь, детей не побудили?
- Да, вроде, нет... Но кот, на рассвете, смотрел на тебя, с неподдельным уважением...
29.01.2026 11:23 Ответить
02.02.2026 02:46 Ответить
Років шість тому, купили садженець лавра. Висадили у великий горщик. Ріс потихеньку. Деревце зформувать не змогли - ріс кущем. Кожну зиму "хирів" - листя сохло і обсипалося, хоч сонця йому вистачало. Торік висадив на клумбу, і "махнув рукою" - ростиме - то ростиме, засохне - не жаль. Ціле літо потроху ріс, "оживав". Восени зрізав усі листові пагони, залишив "пеньки". Не чекав, що будуть ТАКІ морози - сьогодні на вулиці -26... Побачимо, чи витримає. Він сховався під сніг.
03.02.2026 07:27 Ответить
В мене олива і камелія стоять у горщиках на вулиці, бо у хаті їм жарко. Я накриваю їх спанбондом
04.02.2026 02:21 Ответить
Весна прийде - побачимо... Моя сказала - буду висаджувать такі квіти, які не вимагають великої "возні" з прополкою та висаджуванням. Тому весною, до розпускання листяних дерев, у нас цвітуть різні тюльпани з нарцисами, а потім розпускаються "кущі" - півонії, гортензії, бузок, троянди (ці цвітуть впродовж всього теплого сезону - з травня до жовтня), гібіскуси, хризантеми...
04.02.2026 03:39 Ответить
Всю зиму нас калла радує. Все літо ротуть кущі на клумбі. Восени викопуємо, і пересаджуємо в 5-літрові горщики. І десь з кінця листопада вони починають викидать квітконоси. В цьому році, майже безперервно, один з двох кущів, цвіте. Зараз вже П"ЯТА квітка розпустилася... З орхідеями - поганенько. Або "обновлять" треба кущики, або нові висаджувать. Уже лютий - а на кущах тільки два квітконоси. А їх же більше десятка!
07.02.2026 06:47 Ответить
Між іншим - читав колись, що деякі народи придумали пивоваріння ще до того, як придумали дріжжовий хліб... Можу повірить - фінноугорські племена, ще до того, як ми їх навчили хліборобству, готували брагу. Але робили її не з зерна, а з березового соку. Деякі у цю брагу додавали сушені ягоди. Ну, а шамани настоювали її з мухоморами, і вживали у якості галюциногена, при обрядах весняного рівнодення...
02.02.2026 04:16 Ответить
Північні народи не мають імунітету проти алкоголю , який виробативаеться в теплих країнах як натуральний зброжений алкоголь. Якщо там у масковіі був ледник, коли трипільці вже вирощували зерно , то фіно угрів там ще не було . Але я вважаю ЩО УСІ ПІВНІЧНІ НАРОДИ НЕ МАЮТЬ ЦЬОГО ГЕНУ
Приклад
-російські КОЛОНІЗАТОРИ легко споіли чукчей , тобто знищили той народ
-особисто бачила у Японії як легко пьяніють від водки японці

якщо розглядати угорців , то там нація склалась не тількі від прийшлих угорців, а і від аварців ( бо там був АВАРСЬКИЙ каганат і оседлі аварці нікуди не щезли ( як російські історики вигадують казки - один народ прийшов , а другий пішов ) , також на цих землях жили словʼяни , які теж никуди не зникали. Тобто ******* угорці - це сплав словʼян , кельтів, аварців , і тобто угорців . І мабуть ще даків ( румун)
04.02.2026 02:38 Ответить
Там все було "тривіальніше" та "більш природньо" - у всіх народів було "несприйняття алкоголю". Просто у народів Півдня, під впливом його вживання пройшов "природній відбір" - люди без цього "імунітету", просто поспивалися та вимерли... Залишилися лише "найстійкіші"... Якщо у нас пивоваріння та медогонка практикувалася кілька тисячоліть, то частково ми отримали цю стійкість до алкоголю. І перехід до міцних напоїв ( вина і горілки), пройшов у нас "плавніше", то фінноугри довідалися про хліборобство, варіння пива та приготування хлібної браги ("зелєна вина"), лише тисячу років тому - після контактів з слов"янами. Не встигли призвичаїтися до цих напоїв - як з Польщі, Литви й України прийшла горілка... А вони не були до цього готові... Перше, що приносили "сибирцам" московити - алкоголь та його вживання. А ті його, взагалі не знали... Є така книжечка, часів "післяпетровських" "Описание Земли Камчатки". Автор - Степан Крашенінніков. І він там детально описує, як з такої рослини, як "борщовик", який камчадали їли у якості овочів, колонізатори-козаки гнали спиртні напої...
04.02.2026 03:32 Ответить
Пане Яре, продукт бродіння - це не тількі алкоголь , це і зброжені інші продукти, це продукти ферментації , що в умовах теплих країн звичайна справа
Ось зараз в Україні холодомор - я суп виставляю на веранду . А на півночі така погода 9 місяців в році . Тобто продукти не бродять . А на півдні холодильників 3 тис років тому не було , квасили капусту , перці , баклажани , фрукти - ось вам і імунітет до алкоголю
04.02.2026 03:44 Ответить
Я знаю... Поїздив доволі, по світу... Коли Горбачов почав бороться "с пьянствам и алкагализьмом", то кацапи, в Поволжі, мучилися... Пробував їх навчить, гнать горілку, з зерна (у них його було багато), так вийшло, як в українській казці "Легкий хліб". Вони лінувалися навіть "солод" робить, з зерна - так з пророщеного, і нерозмеленого, брагу і робили. Пили, коли вона ще й добродить не встигала...Та й культура городництва і заготівлі продуктів на зиму, у них не так розвинута... Сушіння грибів, дикорослих ягід і фруктів, квасіння капусти - та й по тому...
А чого це ви в Україні? Фіцо вигнав? Чи самі з ним жить не захотіли? А у нас тут холодно і темно... Живемо, коли є електроенергія... От включили в три години світло - і я на компі, а дружина часто вночі пере одяг та постільну білизну... День прийде, виключать на сім годин світло - ляжем спать... Відчував, що буде "свистопляска" - так восени наконсервував не тільки м"яса, кров"янки і риби, але й каші з м"ясом. Пшеничної, гречаної, та квасолі. Тепер у будь-який момент можна розігріть на вогні вміст банки, та поїсти... Навіть кілька банок голубців закатав... А борщ у нас взимку, постійно на балконі стоїть. Треба - відсипав у полумисок, розігрів у мікрохвильовці, та поїв. Нема електроенергії - у маленькій каструльці., на газу..
04.02.2026 04:08 Ответить
Приїхала чоловіка підтримати - холодець варю
05.02.2026 05:15 Ответить
«Відчував, що буде "свистопляска" - так восени наконсервував не тільки м"яса, кров"янки і риби, але й каші з м"ясом.»
Памʼятаю , як ви запасались Ви молодець
05.02.2026 05:17 Ответить
- Мамо! А що таке - "серенада"?
- Ну, доню... У країнах Південної Європи - Італії, Іспанії, Португалії, є така традиція - у нічний час чоловік, який кохав жінку, приходив уночі, під її вікна, і, граючи на гітарі,співав пісню про кохання...
- Бідні сусіди...
03.02.2026 05:39 Ответить
05.02.2026 05:13 Ответить
Значить, у мене "гном" неправильний... Ялинку не чіпає, крім, дряпать оббивку дивану, ніякої капості не робить, нявкає не частіше пари раз за ніч... Спить у мене за спиною - бо боїться, щоб я її руками, у сні, не зачепив...
06.02.2026 06:45 Ответить
05.02.2026 17:55 Ответить
08.02.2026 02:49 Ответить
...................... Я тут сьогодні один допис провокативний, прочитав... "Нібиукраїнець" скиглив, що у нього "холодильник пустий"... Я йому відповів, і пояснив, що українці - хазяйновиті й запасливі... (Мій батько казав, що справжній українець починає кричать, що "помирає з голоду" , тоді, коли в нього ще запаси на рік, залишилися...).
А потім пішов у комірчину, взяв баночку кров"янки, розігрів, і "умняв"... Поки буде електроенергія - попишу. Потім спать ляжу...
08.02.2026 03:10 Ответить
А у мене, на плиті, бігос кипить... Одна з "найдемократичніших" страв, які я знаю та люблю... Рецепт - на будь-який смак ... Його міг приготувать, у Польщі та Великому князівстві Литовському, і бідняк, і магнат...Готувать можна у будь-який сезон, і варіювать продуктами, в залежності від наявності... Свіжа та квашена капуста, картопля, ріпа, будь-яке м"ясо (свіже, тушене, копчене), цибуля, морква... Це лише "основа"...
Прокинувся вранці, ще затемна - збив режим сну, з-за відключень світла. Начистив картоплі, нарізав кубиками, злегка обсмажив на смальці. На тому ж смальці підрум'янив цибулю, напівкільцями. Там же обсмажив натерту на крупну тертку, морквину.... Відкрив літрову банку маринованої капусти. Усе повкидав у казан. Були у морозилці саморобні кубики бульйону, що залишився після варіння холодцю - теж у казан. Дістав залишки маринованого перцю, з холодильника - в казан. Витіг з холодильника маленьку баночку з "коптильною рідиною" (залишилася після коптіння свинячої щоковини) - вкинув ложку в казан. (копчене м"ясо - бажаний додаток у бігос. Дуже смачні у ньому копчені ребра"). Додав у казан трохи води, і поставив кип"ятить. Під кінець відкрив баночку тушеної свинини. Вкинув у казан, і зараз варю...
Через годину - їстиму...
09.02.2026 06:52 Ответить
12.02.2026 00:17 Ответить
Знайомий, колись, був у відрядженні, на Кубі. Казав, що йому було жарко у футболці та шортах тоді, коли кубинці носили светри і джинси, та казали, що холодно...
12.02.2026 03:15 Ответить
От і "Масляна" прийшла... Всіх читаючих - з "переломом зими", і наверненням на літо... Напік, сьогодні, купу млинців. Дружина навертіла налисників з сиром і родзинками. Зараз сиджу, "розговляюся"...
16.02.2026 19:11 Ответить
- Слушай, а компот варится только из фруктов, или из овощей, тоже?...
- Компот из овощей - это БОРЩ!...
16.02.2026 20:07 Ответить
Трохи "безкудьтурщини" , від "трамвайного хама":
Сінгапур. Чергова виставка-конкурс на "сантехнічні" теми. Головна вимога - чистота екології оточуючого простору...Фірми різних країн виставляють різноманітні зразки туалетного паперу. Першим виставляється зразок з Великобританії. Папір м"який, п"ятишаровий, спокійних пастельних кольорів, з нейтральним запахом моря... Отримує сім балів...
Французи виставляють зразок у стилі авангардизму, Запах придушує всі сторонні. Отримує 6 балів...
Німці виставляють зразок у стилі готики, з чітким рифленим тисненням. Ароматизатор, вступаючи в хімічну реакцію з фекаліями, міняє неприємний запах, на запах свіжого сіна...
Підходить японець, і подає голові комісії пігулку. Всі здивовані - "А де папір?" Бо всередині капсули - білий порошок...Але голова комісії, все-таки, заради цікавості, ковтнув пігулку, і запив водою... Через кілька хвилин вийшов з зали. Всі сидять, здивовано очікуючи, що буде далі.
Хвилин через десять голова комісії влітає в залу, з несамовитим криком: "Вищий бал!, Вищий бал"... "ВОНО" виходить, уже запакованим у герметичні поліетиленові пакети!!!"
16.02.2026 20:45 Ответить
Там, через тиждень, "Сиропустний піст", наступає... Кому цікаво - смачна "пісна" страва:
"Рис із квасолею", в соусі...
Квасолю замочить у воді, на 12 год. Воду злить, залить свіжу, і відварить квасолю до готовності. Зварить рис, до напівготовності. Накришить цибулю, моркву, і підсмажить на олії. Вкинуть квасолю та овочі, у рис, варить до готовності, додавши спеції...
Квасолю можна використать магазинну, консервовану без оцту.

Сам я готую , коли завгодно, використовуючи консервовану квасолю з свининою та овочами (домашня заготовка).
17.02.2026 11:26 Ответить
Жили два куми - любителі випить. А жінки постійно заце, їх лаяли. Домовилися - у телефонних розмовах горілку називать "книгою", а пиво - "журналом"... Та к пішло:
- Пертович, пиходь... Я книжку нову купив...
- А я свіжий примірник журналу... Зустрінемося в гаражі, почитаємо...
Місяців через два телефонний дзвінок:
- Петрович! Приходь в гараж! Тесть з села привіз тритомний рукопис!
18.02.2026 12:01 Ответить
08.04.2026 12:42 Ответить
Туристична кухня. Якщо хтось є любителем турпоходів, чи виїздів на риболовлю, з ночівлею в палатках, на кілька днів, може взять з собою м"ясо-борошняний концентрат, який можна приготувать у похідних умовах, лише заливши його кип"ятком, або й споживаючи сирим...Розробив його на основі одного з рецептів "пемікану" ірокезів, та козацької "саламахи" .
Склад :
М'ясо - 1 кг (будь-яке)
Сало - 250 гр.
Борошно - 0, 5 кг (пшеничне, вівсяне, гречане, кукурудзяне)
Сіль, спеції.

Свіже м"ясо нарізать пластинками, розкласти на противні тонким шаром. Сушить у духовці, на слабкому вогні, при напіввідкритих дверцятах. (краще всього вставить під верхній край дверцят столову ложку. До речі, так само можна сушить і гриби та ягоди з фруктами). М"ясо, для інтенсифікації сушки, можна , попередньо, перемолоть на фарш. М"ясо висушується до ламкості, і перебивається, до стану порошку, у кофемолці.. (якщо м"ясо сушиться в морозну погоду - його можна, попередньо, проморозить. Тоді воно висихає швидше).
Сало нарізать дрібненькими кубиками, і підсмажить до жовтого кольору. Остудить, перемолоть на м'ясорубку. Смалець і сало додать у м"ясо. Туди ж всипать борошно. Додать сіль і спеції. Суміш повинна буть солоно-пряна.. Ретельно перемішать. Викласти на пласку поверхню, шаром товщиною 2 см, попередньо заславши її пергаментним папером для випікання. Накрить шар пергаментним папером, і накласти дошку. Зверху покласти гніт. Витримать кілька днів, у прохолодному місці... Потім пластину нарізать кубиками, і впакувать у харчову фольгу, чи поліетиленові пакетики... Для тривалого зберігання ( до виходу в похід), бажано тримать пакети в прохолодному місці, без контакту з вологою (холодильник, рогріб). Запобігать контакту з сонячним світлом - щоб не згірк жир.
Для приготування достатньо закип"ятить воду в казанку, вкинуть кубики, проварить хвилин 5-10, і дать настояться, до набухання. За екстремальних умов, можна їсти в сирому вигляді, як галети...
(було-б, непогано, якби подібну річ розробили , як "продукт екстремального харчування" - "недоторканний запас", для солдат на передовій, чи для ДРГ, в часи повального домінування БПЛА, над головою... Для ситості цілком достатньо пластини, величиною з пачку цигарок... ).
20.02.2026 07:47 Ответить
Сьогодні було "алаверди" по-українському... Дружина напекла пиріжків з картоплею та зеленою цибулею... Понесла до сусідки - пригостить. Вертається - сміється: "Від нашого дому - вашому..." На тарілці - гарячі чебуреки...
23.02.2026 14:58 Ответить
25.02.2026 12:04 Ответить
Бачимо... У нас уже четверту добу - "плюси". Позаминулої ночі навіть дощ ішов... А так - низька хмарність, дрібний мокрий сніг, майже без перерви...По вулицях уже струмки течуть... У неділю ходив по молоко, так по дорозі набрав вербових гілочок. Поставив у вазу. Вже розпускаються котики...
25.02.2026 13:54 Ответить
Макове молоко.
Якщо хтось хоче дотримуваться посту, є купа рослинних замінників. Про соєве чули всі - китайі його широко вживають. Набашато менше відомі макове, конопляне, горіхове, мигдальне...
Макове молоко - це корисний рослинний напій, багатий на кальцій. Для приготування 1 літра молока замочіть 100-150 г промитого маку у воді на 2-6 годин (або на ніч). Злийте воду, збийте мак блендером з 1 л чистої води до білого кольору протягом 3-5 хвилин. Процідіть суміш через марлю, додайте за смаком мед або фініки.
26.02.2026 08:37 Ответить
"Сміяться при слові "лопата"...". На днях зайшов у місцевий магазинчик. В основному, торгують овочами та фруктами. Є крупи, м'ясо-рибні консерви, риба, солона, морожена, в'ялена, та інше. Полиці - справа та зліва, вздовж стін. Зліва, на одній полиці, стоїть пакет з кукурудзяною крупою. Фасовка на 800 гр. Ціна - 29 грн. Справа, на полиці, стоїть пакет, з фасовкою на 500 гр. Ціна -39 грн. Така сама крупа кукурудзяна. Але напис - "Полента"...
10.03.2026 07:06 Ответить
Якось я теж купляв так кукурудзяну крупу. Вибрати було з чого. Та я подумав: "І нащо мені ці понти?" і купив звичайну, дешевшу.
08.04.2026 12:41 Ответить
У нас зараз, є цікавіша штука (хоч і дорожча). Крупа "Саго". Тільки не з сагової пальми, а з її вітчизняних "замінників". При СРСР її робили з картопляного крохмалю (а не з сагового). Спеціалізувалася на цьому Бвлорусь. Коли БРСР стала "лизать сраку" кацапам, ми перестали закуповувать цей продукт, у білорусів. Натомість розвернули виробництво саго вітчизняного - з крохмалю кукурудзяного... Я з ним варю гарбузову кашу...
08.04.2026 12:51 Ответить
"Жив колись один емір. Любив смачно поїсти. Тому "задовбував" своїх придворних, щоб ті несли йому рецепти нових страв. Спіткала така доля і Ходжу Насреддіна. Він подумав, і запропонував їсти часник у меду. Емір спробував, плюнув, і змусив Ходжу з'їсти ціле блюдо цієї страви...
Ходжа давився, але їв. А потім сказав:
- Мені сказали: "Придумай страву...". Але не сказали, що її ще й треба їсти...".
10.03.2026 09:17 Ответить
20.03.2026 14:52 Ответить
У кицьки зліва такий самий погляд, як і у Завірюхи, вранці...
20.03.2026 16:00 Ответить
Вчора були внуки, "поза розкладом"... (кацапи знову пошкодили електропідстанцію, не було електроенергії, і в дитсадку не могли обід приготувать - електроплити). Пообідали. Сіли граться. Мала грається ведмедями (у нас їх, різних, кілька штук). Кажу:
- А ти знаєш, що наша бабуся знає гарного віршика про ведмедів?
А мала каже:
- А я теж вірша знаю...
Та як видасть уривок з поеми Шевченка, "Гайдамаки" - "Встала весна...".
У мене очі на лоба полізли!... Давай розпитувать... Так вона знає, хто написав, хто ця людина, що помер давно, знає... Навіть поправила мене - бо я його ім"я і прізвище назвав, а вона додала, що він - "Григорович"... Сміюся, дружині: "А нашим дітям, про "Ілліча Леніна" розказували..."
26.03.2026 05:45 Ответить
На ринку з'явилася левурда... (черемша). Сьогодні на вечерю - салат з черемші, яєць, картоплі, здобрений майонезом...
22.03.2026 16:32 Ответить
В останній момент вніс зміни в салат - додав мариновані білі гриби... Вийшло смачніше, ніж по "класиці"...
22.03.2026 20:24 Ответить
У Братиславі медвежий лук- чеснок продають даже у супермаркетах . Оперативні менеджери .
Ми робили : черемша ПОРІЗАТИ, творог , КОЛЬРАБІ НА ТЕРКУ та майонез . Смачно
30.03.2026 01:03 Ответить
"Найважчий зубний біль легко маскується та вгамовується найслабішим зубним..."
27.03.2026 19:33 Ответить
30.03.2026 00:59 Ответить
Прочитал, на ночь, отец, дочке, сказку про Колобка, и резюмирует мораль:
- Вот видишь, доча... Колобок был непослушным, ушёл от бабушки с дедушкой, и Лиса его скушала...
Дочка сокрушённо вздохнула:
- Если-бы он был послушным, бабка с делом его-бы в самом начале сказки, слопали... А так хоть по свету погулял, зверей повидал...
05.04.2026 17:52 Ответить
Сьогодні діти з лісу привезли здоровенний пучок дикої цибулі... Дружина розморозила фаршу, наробила чебуреків...
Сиджу, їм...
05.04.2026 18:03 Ответить
"Місце експерименту - КУХНЯ"...
Сьогодні вирішив наварить зеленого борщу. Набрав зелені кропиви, щавлю, дикої цибулі. І згадав, що у мене у банці є консервований концентрат рибного бульйону. Влив його у каструлю, додав води, щоб зменшить концентрацію. Вкинув картоплю, проварив. Додав кришену кропиву, щавель, цибулю. Зварив до готовності. Додав кришені варені яйця, спеції. Закип'ятив. Насипав у миску, присмачив сметаною...
Сиджу, їм... Смачно...
07.04.2026 14:09 Ответить
Смачного! А на десертик можна оце:

09.04.2026 13:02 Ответить
Такого не бачив ... До горілки у мене стільки всякої всячини!... Наприклад, навіщо давиться "Крекерами", якщо у мене, у півлітрових банках законсервований "кров'яний пудинг"? Це та сапма "кров'яна ковбаса", тільки без кишки, і закатана, на тривалий термін? Кришку зняв, вміст виклав на тарілку, і прогрів у мікрохвильовці, чи підсмажив на сковороді. Якраз вистачає на двох, "півлітру" гарно "усидіть"...
Я таке "добро" вже кілька років роблю. Виклалав на "Ватрі", рецепт...
09.04.2026 13:11 Ответить
- Який самий дешевий і доступний морепродукт?
- Сіль...
08.04.2026 20:06 Ответить
Страница 100 из 100